StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB GAAN VOOR 9 OP 9 THUIS.

Halverwege het speelschema van play-off II kan WB een niet onaardige balans voorleggen.
Met 4 op 9 en een gedeelde tweede plaats in de groep op een puntje van leider Charleroi, doet het misschien wel beter dan verwacht en vervult het zijn sportieve plicht optimaal.
Afgelopen zaterdag werd knap een puntje uit de brand gesleept op Mambourg en met een tikkeltje meeval en zonder de fantastische redding van doelman Sifakis in blessuretijd, was bijna een driepunter in de maak.

Dat Waasland-Beveren geen Europese licentie heeft aangevraagd, is ondertussen genoegzaam bekend. Maar of daarmee alle Europese deuren op slot blijven indien het onmogelijke toch mogelijk zou worden, daar wil ik in de loop van de volgende dagen nog eens op terugkomen.
Feit is dat WB zaterdag mits winst tegen Sporting Charleroi sowieso mee aan de leiding komt in de groep en of het alleen leider wordt hangt af hoe het Achter de Mechelse Kazerne afloopt waar OHL de gast is.

Met KV Mechelen, Charleroi en OHL als thuiswedstrijden in play-off II, moet WB in staat worden geacht telkens de volle inzet op de Freethiel te houden, zeker nu de op papier moeilijkste wedstrijd (die tegen KV) reeds achter de rug is en gewonnen werd. Het zou een mooie opsmukbeurt van onze cijfertjes thuis zijn indien een 9 op 9 wordt gepakt en met die verfraaide statistiekjes lijkt het mij een stuk prettiger beginnen aan volgend seizoen. Maar laten we stap voor stap nemen en de focus richten op de wedstrijd van morgen zaterdag wanneer groepsleider Charleroi alles op alles zal zetten om zijn koppositie op de Freethiel te verdedigen. Het sprookje van de Zebra’s blijft maar duren.
Voor aanvang van het seizoen (net als WB overigens) afgeschilderd als één van de voornaamste kandidaten om te zakken, maar probleemloos het verblijf in de JPL verlengd en ik dacht zelfs voor Gent geëindigd in het klassement. Maar die voldoening waarvan de basis werd gelegd door de inmiddels vertrokken Yannick Ferrera, is voor de Walen blijkbaar nog niet genoeg, want het wil zijn huid ook duur verkopen in play-off II. En wie er in slaagt een puntje te halen in Mechelen, is ver van kansloos op de Freethiel.

Op de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Beerschot na in de reguliere competitie, was het competitieslot van WB aan de magere kant en ook Glen De Boeck moet er zo over gedacht hebben, want onze verrichtingen tot nu toe in de play-offs mogen gezien worden. Glen gaat resoluut voor het resultaat. Geen of weinig experimenten met het oog op volgend seizoen, al moeten de selecties van Sonck en Cavens toch gezien worden in het kader van een soort ere-saluut waarbij ik persoonlijk ook graag Kristof Lardenoit had betrokken gezien.

Is WB in staat Sporting Charleroi zijn eerste nederlaag in de play-offs toe te dienen ?
Ik vermoed van wel en in dat geval winnen de resterende matchen tegen Mechelen en OHL aan belang natuurlijk. Doe maar jongens, want ik blijf er bij dat de laatste resultaten van het seizoen blijven hangen bij de supporters en doorslaggevend kunnen zijn in de periode van de abonnementenverkoop.

Patrick Van Wesemael.