StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Favoriet Champions League gekend.
Een paar jaar geleden had ik met Yaya Touré een perfect aanknopingspunt om Barcelona te linken met de Freethiel. Mijn voorkeur voor de Catalaanse club vindt zijn oorsprong eind de jaren zeventig toen SK Beveren tweemaal tegen het Barca van Cruiff, Neeskens, Krankel enz. mocht voetballen. Logisch dat men die ploeg achteraf blijft volgen en moeilijk was dat niet, want na een legendarische generatie Hollanders, volgde een Braziliaanse met o.a. Ronaldinho en Ronaldo om vervolgens het godenkind Messi in de armen te sluiten. Daardoor is de interesse in de loop der jaren bijgesteld tot buitengewone sympathie. Via deze link uit het verleden maak ik een bruggetje naar de wedstrijd van dinsdag jl. tussen Bayern en Barcelona. Lang geleden dat ik een elftal nog zo indrukwekkend sterk heb weten voetballen als de Zuid-Duitsers. En wat het nog meer onwaarschijnlijk maakt, daar waar Barcelona nu al enkele jaren na mekaar in de maanden van de waarheid een lichte terugval kent (niet onlogisch wetende welk een druk programma zulke ploegen afwerken), wordt Bayern met in de cruciale maanden juist imponerender. Een echte pletwalz en het zal mij benieuwen wie dit elftal van de beker met de grote oren zal houden. Waar Barcelona nu al jaren lang het beste combinatievoetbal van de wereld brengt (op technisch vlak dus), beheerst Bayern dit seizoen het pakket “voetbal” tot in de bijna perfectie (noem het totaalvoetbal). Misschien net iets minder oogstrelend, maar minstens even spectaculair. Wanneer iemand die zo gecharmeerd is van Messi en co in zulke bewoordingen over Ribery en maats praat, wil dat echt iets zeggen. En ze verstaan de kunst om er rustig bij te blijven die Duitsers wat hun zeker siert. Ondanks zijn ongeëvenaarde status, toonde Barcelona na de wedstrijd in alle geledingen veel respect voor zijn opponent en was het groot in de nederlaag. Daar kan Van Den Brom een geweldig voorbeeld aan nemen. Bayern op eenzame hoogte, of waren de Spanjaarden ondermaats ? De waarheid ligt altijd ergens middenin natuurlijk. Wat ik wel bewonderenswaardig vond was dat Barca het aandurfde de mij nog wat onbekende en piepjonge Marc Bartra aan de aftrap te brengen van dit levensbelangrijk duel. Chapeau Heynkes, a ai Peb Guardiola ! En zeggen en schrijven dat onze Big Dan niet eens meedeed bij Bayern ! Ach, we mogen niet te minachtend doen over Van Buyten, want uiteindelijk pakt hij geregeld zijn matchke mee en in dit Bayern mag dit gerust een fantastische eer worden genoemd voor onze landgenoot.
Gisteren woensdag werd een tweede duel tussen Duitsland en Spanje op een vergelijkbare en eentonige wijze beslist (Dortmund-Real Madrid 4-1) waardoor de heenronde in de halve finales van de CL de onthutsende cijfers oplevert van 8-1 in het voordeel van onze Oosterburen. Real had wel iets meer in de pap te brokkelen dan Barcelona, maar op enkele klasseflitsen na van zijn sterrenelftal, al bij al veel te bedroevend in vergelijking met het beschikbare potentieel.
En zeggen dat uitgerekend Bayern en Dortmund financieel bijzonder gezond zijn (zeg maar een ferme spaarpot hebben), terwijl er op de rekening van hun Spaanse opponenten waarschijnlijk iets minder staat. Mooi dat het ook anders kan !

PVW.