StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg ZIT HET ER NU OP VOOR WB ?

Volgens de Telenet-verslaggever van zaterdagavond is play-off II nu definitief voorbij voor Waasland-Beveren na het 2-0 verlies in Mechelen. Zonder het reglement te kennen is er volgens mij nog wel een eenvoudige berekening mogelijk waarbij Charleroi, Mechelen en WB met 8 punten eindigen, maar wellicht gaan dan onderlinge resultaten meetellen en is het best mogelijk dat WB alle kansen op groepswinst zaterdagavond Achter de Kazerne voorgoed heeft verspeeld.

Eigenlijk was de wedstrijd van gisteren in Mechelen een zoveelste kopie van de voorgaande matchen zowel in de play-offs als in de reguliere competitie. Qua spelniveau liggen we meestal niet of niet veel onder bij de tegenstander, maar soms heeft men als supporter het gevoel dat een match nog weken kan duren zonder in die periode de doelman van de tegenpartij te verontrusten. In Mechelen was het wachten tot de 84ste minuut op een uitstekende gelegenheid met de kop voor Sonck, een kans die Wesley in zijn betere jaren zeker tegen de netten had gewerkt. Overigens, Sonck begon pas echt te draaien vanaf het moment dat Badash laat in de partij was ingevallen. Als men dan toch met niets anders dan winst tevreden uit Mechelen wou terugkeren, waarom Badash dan niet vanaf het begin in het strijdgewoel gooien ?

Maar de waarheid gebiedt ook te vertellen dat WB al bij al een zeer degelijke play-off II heeft gespeeld. Ons huidig klassement daarin (alleen laatst met 5 punten) geeft een vertekend beeld, want WB had tot gisteren mee zijn lot in eigen handen op groepswinst en daar hadden vooraf weinig supporters op gerekend. De Boeck heeft dus wel degelijk een structuur neergezet sinds hij half november op de Freethiel neerstreek en groot voordeel is dus dat hij nu al iets heeft om op verder te bouwen met het oog op volgend seizoen. Want dat mag zeker gezegd worden van Glen : hij predikt niet meteen het meest offensieve voetbal (zal hij wellicht weerleggen met de bedenking dat hij daarvoor niet het materiaal heeft), maar vanuit een goeie organisatie (in Coosemans hadden we zaterdag opnieuw een schitterende sluitpost) kan De Boeck perfect op resultaat spelen en voor een ploeg van het kaliber Waasland-Beveren is dat voor het merendeel van de competitiewedstrijden het aanvankelijke opzet, rekening houdende met onze financiële mogelijkheden.

Tot slot : de telenetverslaggever opende zijn verhaal best grappig. Hij wou eigenlijk zeggen dat er nog behoorlijk wat supporters uit Waasland-Beveren waren meegekomen naar Mechelen, maar herpakte zich en zei : “uit Beveren, want Waasland is de streek”. Een leuke afsluiter voor een niet zo denderende wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren die verdiend werd gewonnen door de thuisploeg. Zaterdag thuis tegen OHL gaan we nog proberen een feestje te bouwen om te vieren dat we al bij al tamelijk vlot het behoud hebben kunnen verzekeren.

Patrick Van Wesemael