StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

WIE ZIJN ZE ?

 michielklippelaar Het verhaal van Michiel Klippelaar begint en eindigt mooi EN met een primeur !
Michiel Klippelaar uit de Sportpleinstraat 15 te Kieldrecht mag de portrettenreeks van beloftenspelers (versta bende toffe gasten) voor dit seizoen definitief een halt toeroepen En wie dacht dat de schoolpoorten op woensdagnamiddag overal sluiten, ik ben het levend bewijs dat dit niet zo is. Toen ik Michiel op een woensdagnamiddag belde en op de mailbox terechtkwam, kreeg ik even nadien een beleefd smsje met de melding : “ik zit in de les, groeten”. Niet alleen beleefd, maar ook correct en daarom willen we graag eens weten wie de beloftevolle voetballer is die achter dit vriendelijk berichtje schuil gaat.

Vorige week zaterdag 27 april werd Michiel 19 jaar jong (gefeliciteerd makker) !
Het gezin Klippelaar-Heyndrickx sloeg destijds zijn tenten op in de Sportpleinstraat te Kieldrecht en laat dat nu toch toevallig tegenover de terreinen van de plaatselijke voetbalclub KSK Kieldrecht zijn.
Ra-ra waar Michiel zijn eerste voetbalpasjes zette ? De ouders van Michiel hebben niet meteen een sportieve achtergrond, al zal vader Mario als postbode dagelijks wel voldoende meters maken nemen we aan. Mario en Annick hebben nog een dochter die naar de naam Kimberly luistert, maar die heeft ondertussen het warme ouderlijke nest verlaten. Daarenboven heeft Michiel nog een tweelingbroer die het wel eens geprobeerd heeft met het ronde ding, maar Maarten kwam snel tot de bevinding dat het niet zo zijn ding was.

Michiel, 1.71 meter en 63,5 kilo licht, moet een jaartje of 5 geweest zijn toen hij de straat mocht oversteken en er een voetbalveld ontdekte. De rest ging vanzelf : plezier en vriendjes maken en aansluiten bij KSK Kieldrecht. Dat deed hij blijkbaar ver van slecht, want reeds na een jaartje werd hij door de grote buur die op de Freethiel woont een nieuw oord van plezier aangeboden.
Michiel doorliep er de jeugdreeksen en wie hem in een wedstrijd aan het werk wil zien moet de blik naar de links- of de rechtsachter wenden. Laatstgenoemde positie geniet zijn persoonlijke voorkeur. Gevraagd naar voetbalherinneringen die Michiel zullen bijblijven, somt hij er 2 op.
Als U9 of U10 nam hij met KSK Beveren deel aan een internationaal tornooi in het Franse Rennes en o.a. het verblijf bij een pleeggezin was een nieuwe ervaring. Met de U14 (eerste jaar dat KSK Beveren in tweede klasse speelde), werd de kampioenstitel veroverd met jongens als Wannes Van Doren, Pieter Meyntjens en Joël De Smet.

Michiel Klippelaar volgt aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen het eerste van 3 jaar Financiën en Verzekeringen, een richting waarin ook de ploegmaats Nathan Volckerick en Joëll De Smet hem zijn voorgegaan. Een job in de immobieliënwereld of het verzekeringswezen spreekt hem wel aan.
In de eerste seizoenshelft lazen we de naam van Michiel bij het doornemen van het verslag van de beloftenwedstrijden vaak bij de invallers, maar de laatste tijd is hij een vaste waarde geworden. Heeft hij daarvoor een verklaring ?
Michiel : “Ik heb een beetje geluk gehad door een geslaagde invalsbeurt op links te maken en de trein was vertrokken. Daarenboven moest Timothy Smet de voorbije weken geblesseerd toekijken zodat ook de plaats van rechtsachter in de aanbieding was”, licht Michiel zijn huidige speelkansen bescheiden toe.

Het voetbal, de studies en vriendinnetje Charlotte (de volgorde mogen jullie zelf mee bepalen), laten niet toe dat Michiel nog veel andere bezigheden combineert. Klippelaar is een fijnproever, want gevraagd naar een voetballer die zijn voorkeur geniet, noemt hij zonder verpinken Anderlechtspeler en leeftijdsgenoot Dennis Praet. In de jeugdwedstrijden stond hij wel eens tegenover Dennis en die liet altijd een onuitwisbare indruk, dixit Michiel die overigens ook vol lof is over de kameraadschap in de huidige beloftenkern waarvan hij zegt : “heel toffe groep waar lachen bovenaan het lijstje staat en de jongens spontaan iets afspreken naast het voetbal”. En over de voetbalfijnproever Michiel Klippelaar gesproken : Barcelona is het elftal dat hij het liefst bezig ziet gewoon omwille van de voetballende wijze waarop het zich uit moeilijke situaties werkt.

Als ik hengel naar zijn voetbaltoekomst op korte termijn, heeft Michiel (op dat moment) een primeur voor ons magazine en zegt hij zeer aarzelend : “ik heb gisteren (23 april) getekend bij een andere ploeg”. En mogen we weten waar was natuurlijk mijn volgende vraag ?
Michiel : “van mij wel, het wordt KSV Temse”. Gefeliciteerd met deze mooie club en meteen voegt hij er aan toe dat ook Jens Bonne en natuurlijk Kristof Lardenoit toekomstige ploegmaats worden.

Nu voor Michiel het doek is gevallen over het hoofdstuk KSK Beveren en Waasland-Beveren, is hij perfect geplaatst om in een paar zinnen te vertellen wat de Freethiel voor hem heeft betekend.
En wie vreesde voor een lichtjes teleurgestelde/aangeslagen reactie, moet de volgende bijzonder deugddoende ervaring van Michiel zeker lezen en onthouden.
Michiel : “Na 13 jaar is de Freethiel een soort tweede thuis geworden. Terreinen, kleedkamers, douches, kortom de hele accommodatie was steeds tip top in orde. Ik kijk tevreden terug op deze periode. Ik heb hier veel geleerd en KSK Beveren komt de verdienste toe van mij de voetballer te hebben gemaakt die ik thans ben geworden”.

Strelende woorden van een jonge man die nog een hele toekomst voor zich heeft en die we graag willen bedanken om gedurende vele jaren een positief puzzelstukje te zijn geweest van de immense puzzel die een vereniging zoals KSK Beveren en thans WB, uiteindelijk is.

Patrick Van Wesemael.