StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hrvoje Cale wordt opvolger van Gal Shish.
Dat onze Israëlische connectie fel tot helemaal zou worden uitgedund is al enkele weken duidelijk. Ghadir en Shish mogen zeker vertrekken, terwijl van Barak Badash wordt gehoopt dat zijn club van herkomst de prijs laat zakken. Voor Gal Shish werd met Hrvoje Cale een opvolger gevonden.
De 28-jarige linkerflankspeler die zijn opleiding bij het gerenommeerde Dinamo Zagreb genoot, kan een mooi palmares voorleggen en was een vaste waarde in de Kroatische nationale ploeg voor spelers onder de 21, maar telt inmiddels ook al een vijftal caps voor het A-team van Kroratiën waaronder een vriendschappelijk duel tegen de Rode Duivels. Zou Cale destijds hebben meegewerkt aan de 6-1 pandoering tegen KSKB toen Bjorn Vleminckx de twijfelachtige eerredder van de Waaslanders voor zijn rekening nam ?
Cale verliet Zagreb voor het Turkse Trabzonspor (die club licht nauw aan het hart bij Urbain Braems en Jean-Marie Pfaff), speelde er 4 seizoenen en trok toen naar het Duitse Wolfsburg. Wat er daar is fout gelopen blijft een raadsel, maar vermoedelijk lag een conflict met Wolfsburg-coach Magatt aan de basis dat Hrvoje er nauwelijks in actie kwam en zijn contract er kon ontbinden.
Cale heeft dus amper gespeeld de voorbije maanden, maar mits een goede voorbereiding met Waasland-Beveren en rekening houdende met zijn kwaliteiten en status, moet hij in staat zijn over een heel seizoen bekeken beter te doen dan Shish. Mij overvalt zelfs een minimum aan argwaan dat een speler met die referenties voor Waasland-Beveren kiest, al zal de Kroaats eerste bekommernis nu zijn om ergens te kunnen voetballen.

* Bart Selleslags kiest opnieuw voor een doelman van de Freethiel.
Bij derdeklasser Berchem Sport waar Bart Selleslags afgelopen seizoen en met succes, de sportieve plak zwaaide, zaten met Jelle Merckx en Joeri De Wilde al 2 keepers met een jeugdverleden bij KSK Beveren. De Wilde vertrekt na dit seizoen naar St.-Gillis-Waas en in zijn plaats komt Sam Vermeylen die Waasland-Bevere verlaat. Ik hou er aan de sympathieke Vermeylen veel succes toe te wensen bij zijn nieuwe werkgever en als ik er van uitga dat Bart ook volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen heeft bij Berchem, zit hij qua coach uitstekend. Ook Thierry Flies verlaat Berchem, maar zijn nieuwe club is nog niet gekend.

PVW.