StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB MOGEN WE AFSCHEID NEMEN VAN LARRY ???

Zaterdag aanstaande wordt de laatste speeldag van play-off II afgewerkt en in groep B is de spanning te snijden. In theorie maken de 4 ploegen nog kans om een dubbele confrontatie met de winnaar van groep A af te dwingen, maar voor Waasland-Beveren zullen we dan wel deze week een paar dagen moeten doorbrengen op Gaverland. Charleroi en Mechelen moeten het dan immers in hun onderlinge ontmoeting liefst bij een 0-0 houden en als ik de verhalen mag geloven zou WB met minstens een goal of 4 verschil OHL moeten vertrappelen. Los van het feit dat dit wellicht een haast onmogelijke opdracht is, blijft het de vraag of de Wase entourage echt warm loopt voor een volgend en zinloos competitiestaartje, wetende dat een eventueel verlengstuk extra kosten meebrengt. Alle nog volgende wedstrijden na OHL zijn immers betalend. Daarenboven wordt er straks opnieuw midweeks gevoetbald en daar staat het gros van de supporters niet voor te trappelen.

OHL heeft zijn eigen lot in handen. Als het zaterdag wint op de Freethiel, moeten de spelers hun vakantieplannen nog even in de koelkast opbergen. Groepswinst zou anders wel een leuke bekroning betekenen voor trainer Vangeneugden en zijn spelers die uiteraard aan de ons bekende Ibou natuurlijk een fantastische speerpunt hebben zoals elke coach er graag eentje in de ploeg wenst. Vreemd genoeg was het diezelfde Ibou die afgelopen weekend een unieke gelegenheid onbenut liet om OHL in poleposition aan speeldag 6 te laten beginnen door vanop de stip te falen (waarschijnlijk mag hij daardoor een transfer naar Anderlecht op zijn buik schrijven). Dit laatste is uiteraard een grapje, want ik betwijfel of de gewezen Beverenspeler ooit in beeld is geweest bij de Brusselaars.

Na het verlies van WB Achter de kazerne, is het zo goed als kansloos om als groepswinnaar uit de bus te komen. Het vervullen van zijn sportieve plicht is zeker een must, maar nu de eigen sportieve belangen tot het verleden behoren (misschien hebben ze niet eens bestaan), zie ik deze wedstrijd als een unieke gelegenheid om op een waardige manier afscheid te nemen van een monument.
Kristof Lardenoit werd sinds de komst van De Boeck bedankt voor bewezen diensten, kreeg tijdens de winterstop carte blanche om een transfer te versieren, maar bleef uiteindelijk in het stadion dat als een rode draad doorheen zijn voetbalcarrière liep. De laatste maanden zullen niet de prettigste uit de loopbaan van Kristof zijn geweest, maar voetbal aan de top is keihard en zowel clubliefde als spelersliefde moeten soms wijken voor eigenbelang. Het bestuur valt weinig te verwijten in deze, want het moet nu eenmaal achter de keuze van zijn coach staan. Uiteindelijk heeft ook niemand Lardenoit het kwalijk genomen dat hij destijds koos voor een aanbod van St.-Truiden. Integendeel, we waren zelfs blij dat hij na korte tijd weer terugkeerde naar het vertrouwde nest.
Het zou dan ook van weinig respect getuigen voor dit Beverse monument wanneer Glen De Boeck onze gewezen kapitein geen enkele speelminuut zou gunnen zaterdag, want laat Lardenoit zijn beperkingen als voetballer hebben, hij moet zeker niet onderdoen voor een aantal jongens die wekelijks de voorkeur krijgen van de trainer, maar ook dat is het volste recht/keuze van De Boeck.
Ik hou er aan nogmaals Kristof van harte te bedanken voor de vele jaren trouwe dienst op de Freethiel en dat hij in Temse weer de voetbalvreugde mag terugvinden die van hem een misschien beperkt, maar alleszins in het Waasland gewaardeerd voetballer hebben gemaakt.

Patrick Van Wesemael.