StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg IN DE SPITS GEVOELIG VERSTERKEN.

Met de 0-1 nederlaag tegen groepswinnaar OHL, werd zaterdagavond een punt gezet achter het eerste seizoen van Waasland-Beveren op het hoogste niveau. Play-off II was min of meer een overbodig/verplicht nummertje, maar anderzijds moeten we onze deelname hieraan terugbrengen naar de essentie : “het er mogen aan deelnemen”. Een half jaar geleden zou het al een hele prestatie geweest zijn indien WB eindronde met de tweedeklassers had mogen spelen en dus rechtstreekse degradatie zou ontlopen. Nu het seizoen er voor WB helemaal opzit, zullen we de komende weken ruim de gelegenheid krijgen hierop vaker terug te komen, maar heel even toch naar de wedstrijd tegen OHL van gisterenavond.

Ondanks de weliswaar theoretische kans dat Wb zichzelf nog tot groepswinnaar kon kronen en het simpele gegeven dat OHL mits winst haast zeker een dubbele confrontatie met Gent mocht spelen, viel daarvan tussen de lijnen bijzonder weinig te merken. Een wedstrijd waarin de beide keepers amper een bal te zien krijgen, is een ontgoochelende match en dat was zaterdagavond niet anders. WB gaf een tamme en wat ongeďnteresseerde indruk, OHL wou dat niet zijn, maar slaagde daar amper in en had het geluk dat Jonas Ivens geen bezwaar had dat de Leuvenaren de finale van play-off II zouden spelen. Eerst ging Jonas in de fout bij de fase waarbij D’Ulivo in de eerste helft tegen licht rood aanliep en vervolgens mocht Ivens zich een kwartier voor tijd de 0-1 van Ruytinckx aanrekenen. Gedurende de volle 90 minuten en ondanks het feit dat Glen De Boeck een keertje voor 2 spitsen had gekozen, werd de offensieve zwakte van Waasland-Beveren op een schrijnende wijze aan het licht gebracht. Nu is het uitblijven van doelkansen niet altijd op het coto van de aanvallers te schrijven, maar als het leder een keer in de zone van de waarheid arriveerde, deden Sonck en Badash er toch iets te weinig mee. Het enige lichtpuntje aan Wase zijde was de wederom sterke prestatie op het middenveld Bas Sibum die zijn vorm van de seizoensaanvang heeft teruggevonden en zelfs overtreft. Al bij al een verdiende, maar zeer flauwe overwinning van de bezoekers uit Leuven, want eigenlijk verdiende dit spektakelarm afkooksel van een voetbalwedstrijd geen winnaar.
En ja hoor, Kristof Lardenoit mocht zijn laatste kwartiertje eersteklassevoetbal draaien en laat ons dat met voorsprong tot het mooiste moment van de avond uitroepen voor de supporters van KSK Beveren en Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael