StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kristof Snelders bezorgt zichzelf en zijn fans een geweldig afscheid.
Amper de dertig gepasseerd en een punt zetten achter een mooie voetbalcarrière, het is bijzonder moedig, vooral wanneer zoiets gebeurt op een moment dat de indruk overheerst dat het bobijntje ver van af is. Na een schitterend zondagje Cappellen-Ronse heb ik er dan ook mijn twijfels bij of Kristof voor het laatst in een competitiewedstrijd op een voetbalveld heeft gestaan, want in schoonheid afscheid nemen en anderzijds beseffen dat dit spelletje een perfecte afwisseling kan zijn op de drukke beroepsbezigheden, ik denk dat Snellie er nog wel enkele nachten van zal wakker liggen. De komende 2 maanden wil Kristof alles eens rustig laten bezinken om te zien hoe fel de voetbalmicrobe blijft knagen, maar de gedrevenheid waarmee hij zondag jl. in de wedstrijd Cappellen-Ronse op het veld stond, laten niets aan duidelijkheid te wensen over : het thans stoppen van Snellie is een luxeprobleem, of zoals vader Eddy opmerkte op het gezellig samenzijn nadien : “die (jonge) gast hangt zijn shoes al op zijn dertigste aan de haak”.

Als dank voor een fantastisch peterschap van onze supportersclub, had een ruime afvaardiging van Den Belly’s er geen enkele moeite mee om op een zonnige zondagnamiddag de verplaatsing naar Cappellen te maken om er de afscheidsmatch van Kristof Snelders bij te wonen. Ons bestuurslid Yves Maesschalck had zelfs een prachtig spandoek gemaakt met de tekst “Snellie for ever a Bellysboy” en dat werd voor aanvang van de wedstrijd keurig en strategisch opgehangen. Bij de opwarming kwam Snellie zijn supporters al even begroeten en dat was een eerste van ongetwijfeld meerdere emotionele momenten van die dag. Opvallend : er waren behoorlijk wat fans uit het Waasland opgedaagd om Snelders een warm onthaal te gunnen en ondanks het gelijktijdige aanvangsuur van Peruwelz-Cercle Brugge in de eindronde, was ook een supportersdelegatie van Groen-Wit op de afspraak.

Cappellen had aanvankelijk wel wat moeite om afstand te nemen van Ronse, maar wie anders dan onze gewezen pocketspits zette de thuisploeg op het juiste spoor met de 1-0 en na rust had Kristof ook een ver voetje in de derde goal die uiteindelijk zou leiden naar een ruime 6-0 overwinning. De verwachte applausvervanging werd door Jan Ceulemans doorgevoerd een klein kwartier voor affluiten en meteen na de wedstrijd werd Snelders omstuwd door heel wat journalisten en fotografen die van dit gezellig gebeuren in de schaduw van Anderlecht-Standard, niets wilden missen.

Als de douche zijn werk had gedaan, hadden Kristof en Katrien nog voor een bijzonder aangename verrassing gezorgd. In een deugddoend namiddagzonnetje werden de sympathisanten getrakteerd op een heerlijk stuk taart en een drankje. Snellie zelf maakte zijn rondgang en genoot met volle teugen in het bijzijn van de vele vrienden, zijn ouders en de ploegmaats.
O ja, wat tof dat Kristof Imschoot een babbeltje kwam slaan, want na zijn korte invalsbeurt had die nog adem genoeg. Volgend seizoen krijgt Imschoot bij Cappellen alvast het gezelschap van Jurgen Cavens.

Wat een geweldige dag !!! Als wij die indruk al hebben, wat moet het dan zijn geweest voor het feestvarken zelf ? In die prettige omstandigheden was het niet moeilijk om afscheid te nemen, vooral omdat we ervan overtuigd zijn Kristof nog regelmatig in ons midden te hebben, te beginnen op onze barbecue van vrijdag 7 juni.
Namens supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s, bedankt Kristof, Katrien en de kindjes voor deze prachtige dag.
Tot slot : in de loop van de komende dagen hopen we in het bezit te komen van wat fotomateriaal en dat zullen we jullie uiteraard niet besparen.

PVW.