StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Slaan Bornem en Waasland-Beveren de handen in mekaar voor de jeugdwerking
Een aandachtige bezoeker van onze website liet mij weten dat dit weekend op de website van KSV Bornem te lezen stond dat er een samenwerkingsakkoord werd afgesloten tussen de derdeklasser en de eersteklasser Waasland-Beveren voor wat betreft de jeugdwerking. Wat we ons daarbij mogen/moeten voorstellen is lang niet duidelijk, maar bijkomende berichtgeving hierover volgt in de loop van de komende weken via de website van KSV Bornem.

* Koen Stabel eindigt in schoonheid bij Bornem.
Eerder konden jullie hier lezen dat gewezen jeugdspeler van KSK Beveren Koen Stabel de overstap maakt van Bornem naar de buren van Temse. In zijn laatste wedstrijd voor de Klein-Brabanders nam Koen tegen eindrondedeelnemer Rc Mechelen de 1-0 voor zijn rekening, maar in blessuretijd raakten de Maneblussers alsnog langszij en weg dus de winstpremie van Stabel en de maats.

* David Meul kan degradatie niet verhinderen.
Zondag pakte Ajax zijn derde opeenvolgende titel en het verschil tussen de hemel en de hel lagen nooit dichter bij mekaar, want uitgerekend de tegenstander van de kampioenenploeg (Willem II uit Tilburg met in zijn rangen keeper David Meul) moest in de Amsterdam-Arena de degradatie in de ogen kijken. Uiteraard ziet men zo’n degradatie aankomen, want als promovendus kreeg Willem II de motor dit seizoen nooit goed op gang.
De Beverse roots van David Meul waren dus geen garantie op succes, want Meul wisselde goeie momenten af met pijnlijke missers en dat kon zondag niet beter worden geïllustreerd in de met forfaitcijfers verloren wedstrijd. Toch is het knap van David dat hij zich de voorbije jaren bij de Tilburgers staande wist te houden en dus vorig seizoen de promotie mee realiseerde naar de Eredivisie.

* YB Beveren voor promotie naar Wippelgem.
Het wordt donderdag 9 mei alles of niks voor Yb SK Beveren. Om 15 uur wordt het verwacht in Wippelgem voor een naar het zich laat aanzien boeiende match met als inzet promotie.
De winnaar van dit duel dat over 90 minuten wordt beslist, promoveert rechtstreeks naar derde provinciale. Ik mag aannemen dat in geval van gelijke stand na 90 minuten, verlengingen en strafschoppen de beslissing moeten brengen.

PVW.