StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Coosemans speler van het jaar.
Het voorspel van WB-OHL afgelopen zaterdag verliep op zijn zachtst gezegd nogal chaotisch.
Vooral de huldigingen van de afscheidnemende spelers Kristof Lardenoit en Kristof Snelders werden te laat ingezet waardoor het overlopen van de staat van verdienste van beide spelers onderbroken moest worden. Op zichzelf geen probleem uiteraard, want er was geen supporter in het stadion die niet op de hoogte was van welk een grote waarde de twee Kristoffen voor KSKB en WB zijn geweest. Hierbij dient uiteraard opgemerkt te worden dat het verhaal-Lardenoit vanwege zijn langere staat van dienst en zijn opleiding bijna integraal genoten in de Beverse jeugd, dat tikkeltje meer aandacht verdiende.

Ook na afloop van de wedstrijd toen werd bekend gemaakt dat Colin Coosemans door de supporters als beste speler van het seizoen werd uitgeroepen, was een bekroning onwaardig. Nu kan men zijn bedenkingen hebben bij de manier waarop al dit soort enquêtes worden georganiseerd, er viel maar weinig respect af te leiden uit de manier waarop de afhandeling van dit referendum gebeurde. En we kunnen met zijn allen ongelooflijk veel sympathie hebben voor de sluitpost die een ruim aandeel had in de promotie van Waasland-Beveren naar de Jupiler Pro League, men kan evenmin ontkennen dat Michaël Clepkens zijn kans niet in eerste klasse heeft gekregen. En net zoals Coosemans zijn plus- en minpunten heeft (logisch voor iemand die met moeite 20 jaar is en nog veel moet leren), heeft ook Clepkens zijn ups en dawns gekend. Maar los van deze discussie staat het feit dat ik persoonlik de indruk had dat de huldiging van Collin een beetje in het water is gevallen en da’s jammer wetende dat we hem volgend seizoen (als de besprekingen met Brugge een positieve afloop kennen) waarschijnlijk hard nodig zullen hebben.

* Mooi van Club en Kujovic.
Zondag trok de onzachte botsing van Lokeren-doelman Copa met de paal heel wat aandacht in de media. Gelukkig voor onze ex-keeper hield hij geen blijvend letsel over aan dit angstaanjagend tafereel, maar wat mij in positieve zin is bijgebleven was de reactie van het Brugse publiek dat een staande ovatie in petto had toen de nationale doelman van Ivoorkust werd afgevoerd en ook het schitterend gebaar van collega-keeper Kujovic die een nachtelijk bezoekje maakte in een Brugs ziekenhuis. Dit soort ploegoverschrijdende sympathieën weten altijd de gevoelige snaar van mijn voetbalhart te bespelen en zijn enkel mogelijk wanneer men in dat wereldje op voldoende respect kan rekenen. Spoedig herstel toegewenst Copa !

PVW.