StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB SK Beveren aan het feest.
Donderdagnamiddag was het D-day voor YB SKB, want in Wippelgem wachtte hun een alles of nikswedstrijd waarin het laatste loodje moest worden opgetild en zoals een oude volkswijsheid het wil, wegen die vaakst het zwaarst. Ondanks het feit dat Wippelgem maar weinig meer te winnen of te verliezen had omdat het opgaat in een fusie met Evergem (waar heb ik het woord fusie nog gehoord), speelden de Gentenaren het spel correct. Na een spannende wedstrijd op een amper te bespelen veld, trokken de Waaslanders met 1-2 aan het langste eind.
Hierdoor promoveert YB SKB al in zijn tweede levensjaar en hoe knap dat is, daar weten we op de Freethiel alles van sinds de oprichting van WB. Alvast een dikke proficiat aan de hele entourage die dit mogelijk maakte, want ondanks het feit dat op een gegeven moment onze sportieve wegen een ander pad kozen, heb ik het grootste respect voor heel wat van die mensen die ik in een verder verleden heb ervaren als waardevolle individuen.
En zoals spelers wel eens vaker van club veranderen, maar voor mij persoonlijk dezelfde mensen blijven, zo is het ook met de mensen van YB SKB. Geniet ervan mannen !

* Jonas Van Kerckhoven debuteert voor Willem II.
Eerder deze week maakte ik melding van de degradatie van Willem II waar David Meul onder de lat staat. Onopvallend en aan de aandacht ontsnapt, maar heel knap was het debuut in Ajax-Willem II van onze dorpsgenoot Jonas Van kerckhoven. De nu 19-jarige Bornemenaar zette zijn eerste stappen in het voetbalwereldje op Breeven bij KSV Bornem en speelde achtereenvolgens bij Lierse, KSK Beveren, Club Brugge en dus thans voor het Tilburgse Willem II. Ondanks de degradatie van zijn ploeg, moet het toch als jonge gast een fantastische ervaring zijn om te debuteren op het hoogste niveau uitgerekend in die overweldigende Amsterdam-Arena. Dikke proficiat Jonas en weet dat de degradatie van een club vaak (noodgedwongen) totaal onverwachts kansen biedt aan de jeugd. Ga ervoor man !

PVW.