StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kantelt evaluatiebalans in het voordeel van de vertrekkers ?
Dat Jonathan Rowell en D’Ulivo langer blijven op de Freethiel is al geruime tijd zeker en een goeie zaak voor de club, maar laat mij in deze voor ons nieuwsarme tijden een mening hebben over wat de voorbije dagen bekend raakte qua blijvers en vertrekkers.

Als er een soort financiële logica zou bestaan, geloof ik nooit dat de nieuwjaarscadeautjes Ivens, Remacle en De Smet ook volgend seizoen op de Freethiel te bewonderen zullen zijn. Ik ga mij niet uitspreken of we dat jammer moeten vinden of niet, maar feit is dat de bedragen die deze spelers aan de club moeten kosten en hetgeen de spelers zelf willen verdienen, in principe geen spek voor onze bek is (remember het verhaal-Louwagie-Poppe over de pan patatten). En om heel eerlijk te zijn, het zijn goeie spelers, maar of ze de bedragen waard zijn waarover we gissen dat er wordt gepraat, geloof ik dat er andere opties zijn.

Wie weg “zouden” mogen : Sonck, Da Silva, Shish, Badash, Ghadir en Farssi. Blondelle daarentegen tekende afgelopen week voor 2 seizoenen bij.
Om met Sonck en Da Silva te beginnen : dat Wesley mag vertrekken kan ik ergens volgen, want al bij al heeft hij te weinig gebracht in verhouding tot de kansen die hij heeft gekregen. Natuurlijk kan Sonck voetballen en heeft hij een pak routine in de weegschaal te leggen, maar zijn actieradius is de voorbije jaren te beperkt geworden en in de positie die hij bij De Boeck moest spelen zag hij amper een bal of moest hij zich te ver laten terugzakken (lees veel hierdoor minder rendement). Dat kan het best worden getoetst aan Gustje Da Silva. Vaak goeie invalsbeurten, maar uiteraard minder getalenteerd en ook amper gespeeld, maar in die luttele minuten speeltijd even productief als Wesley dit seizoen. Wellicht ziet Gustje het niet langer zitten op de Freethiel in zijn huidige statuut, maar ik denk dat het een betaalbare speler is die alle factoren in acht genomen (sportieve inbreng, prijs, mentaliteit en efficiëntie) een nuttige speler is voor een club als Waasland-Beveren.

Van het trio Badash, Shish en Ghadir zag ik eerstgenoemde 2 graag blijven. Toegegeven, Badash haalde de laatste maanden (ook al vanwege een blessure) niet meer het niveau van toen hij op de Freethiel arriveerde, maar een neus voor goals heeft men of heeft men niet. En ook over Shish kan wellicht op zijn verdedigende werk heel wat worden opgemerkt, maar hij is nog op een leeftijd dat er kan worden bijgestuurd. Een goeie voetballer die op de flank een actie kan maken en die regelmatig met een degelijke voorzet besluit.
Neem aan dat beide spelers ook betaalbaar zijn, want wie ambitie toont om een vaste waarde in eerste klasse te worden, zal toch moeten investeren in dragende spelers en die kwaliteit dicht ik Badash en Shish een beetje toe. Over Ghadir valt weinig zinnigs te vertellen. Een ongelooflijke invalsbeurt op Kortrijk (amper een kwartiertje, maar meteen dikke pech en voetbeentje gebroken), maar in dat kwartier wel een bal binnen gekopt, al gebeurde dat volgens de scheids in buitenspel. Het herstel, evenals zijn rentree, was zeer moeizaam zodat we nooit echt zullen weten wat deze jonge aanvaller echt in zijn mars heeft.

Over Farssi en Blondelle zijn de meningen verdeeld. Toen WB Farssi wist te strikken, sprong ik een gat in de lucht (’t zal eerder eentje in de vloer zijn geweest), maar akkoord hij heeft het niet kunnen waarmaken. Te veel met de bal lopen en vaak met oogkleppen voor de maats spelend, maar een jongen die een beslissende flits in de benen heeft en waarvan ik dacht/hoopte dat een coach van het niveau De Boeck hem helemaal zou laten doorbreken, want aan potentiële klasse ontbreekt het bij Farssi in geen geval. Ik heb nog altijd het gevoel dat die doorbraak van Farssi in de maak is en er gaat komen, want uiteindelijk is hij nog een middentwintiger. Dat Blondelle heeft verlengd is geen teleurstelling. Nuttige speler zoals er in elke ploeg een paar nodig zijn en ik vermoed een schitterende mentaliteit, maar misschien iets te beperkt als voetballer. Een speler zoals er wel meer rondlopen denk ik dan en hij kreeg ook weinig weerstand om in een degelijk Bergen te vertrekken. Over de versterkingen Henkens, Santos en Cale hebben we het al eerder gehad zodat we het voor deze portie Freethielsprokkels hierbij kunnen laten. En natuurlijk ben ik Lardenoit niet uit het oog verloren, maar zijn vertrek was al langer een uitgemaakte zaak.

PVW.