StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een dikke 8 voor het bestuur ?
Fusieclub Waasland-Beveren heeft er zijn derde seizoen opzitten waarvan 2 in de tweede klasse en eentje in de Jupiler Pro League. Bij gebrek aan sportief nieuws gebruik ik deze stille momenten om bv. eens een bescheiden balans op te maken van 3 seizoenen WB, of beter misschien een kleine evaluatie van hetgeen de clubleiding bij de opstart beloofde en hetgeen daarvan is gerealiseerd.

Van de eerste bijeenkomst met enerzijds het bestuur van de toenmalige Supportersfederatie en anderzijds Hennie Van Gijsel en Dirk Poppe als vertegenwoordigers van WB, herinner ik mij dat onze huidige manager begrip toonde voor het “fusieongenoegen” bij de KSK Beverenfamilie, maar vroeg, (het was eigenlijk meer smeken) om het vooropgestelde project een kans te geven en daarna te oordelen.

Als ik de voorbije 3 seizoenen onder de loep neem en vanuit de invalshoek van de supporters mag beoordelen, meen ik dat de clubleiding een dikke 8 heeft gescoord en daar horen felicitaties bij, wetende de deze mensen bijzonder scherp in het oog werden gehouden en meteen op de korrel zouden genomen worden bij de minste vertraging van het project. Van oponthoud is er echter nooit sprake geweest, integendeel. De voorbije 20 jaar zijn er op de Freethiel met de regelmaat van de klok driejarenplannen voorgesteld, maar die werden vaak even snel van tafel geveegd als dat ze het levenslicht zagen. In het geval van Waasland-Beveren was dat toch even anders, want de promotie werd reeds na 2 seizoenen waargemaakt en ik kan mij perfect inbeelden met welk een afgunst men naar die stunt in Westerlo, Eupen, Antwerp, STVV enz. heeft gekeken.

Over de 2 seizoenen tweede klasse moet het met een vergrootglas zoeken zijn naar verbeterpuntjes. Eerste jaar eindronde behaald, een testmatch afgedwongen en een knap bekerparcours afgelegd. Tweede jaar opnieuw de eindronde gespeeld en met glans gewonnen. Voor dit seizoen vormde het behoud in de JPL de enige grote uitdaging en rekening houdend met de zorgelijke sportieve toestand waarin Waasland-Beveren half november verkeerde, is dat al bij al nog vlot verlopen.

Maar in de sport is er nooit lang tijd om stil te staan bij winst of verlies, bij succes of verdriet, want stilstaan is achteruitgaan en daarom wordt nu al achter de schermen koortsachtig gewerkt om volgend seizoen beter te doen dan het voorgaande. Na 3 schitterende jaren is er niet de minste aanleiding om de sportieve daden van onze clubleiding in vraag te stellen, maar zekerheden zijn nu eenmaal ook in het voetbalwereldje uit den boze en gelukkig maar !

Tot slot die wat vreemde vaststelling : er is niets dat zo snel wendt dan succes, want er werd op de Freethiel al jaren gesnakt naar voetbal op het hoogste niveau en nu het er is, heb ik toch de indruk dat de beleving bij de supporters dit seizoen net iets lager lag dan de voorbije jaren in tweede klasse.
Maar eigenlijk was dat ook perfect te voorzien uiteraard, want in de 2 seizoenen tweede klasse liep succes als een rode draad doorheen het fusieverhaal van Waasland-Beveren. De overwinningen werden opgestapeld en dat was dit seizoen natuurlijk voorspelbaar minder het geval.

PVW.