StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kwam Glen De Boeck in het lijstje voor ?
Moet men om als trainer van het jaar te worden verkozen bij een club aan de top werken ?
Laat er geen twijfel over bestaan : ik zal de laatste zijn die de verkiezing als trainer van het jaar van Franky Dury in twijfel durft trekken. Op alle vlakken een schitterend man en hij komt zo aanstekelijk over dat ik mij perfect kan inbeelden hoe deze coach zijn spelers kan motiveren/opnaaien om hun normale niveau te overstijgen en tegelijkertijd toch ook een gewoon mens van vlees en bloed te blijven. Je bent echt een voorbeeld Franky in dat wereldje !
Maar hoe hoog ik de prestatie van Dury en Zulte-Waregem ook inschat en het kan misschien lachwekkend overkomen, wat ik mij afvraag is of de prestatie van De Boeck met WB theoretisch in de buurt “kan” komen qua quotatie van wat Dury met ZW heeft gedaan. Het is waarschijnlijk een hypothetische voorstelling, want prestaties van ploegen in de rechterkolom krijgen nu eenmaal minder aandacht in de media. Maar hoe meet men de inbreng/invloed van een coach op zijn elftal ?
Nu ben ik niet meteen de grootste fan van de mens Glen De Boeck, maar dat staat volledig los van mijn respect voor hetgeen hij sportief met WB heeft gerealiseerd. En natuurlijk kende Glen op bepaalde momenten wel net dat tikkeltje meeval wat Geeraerd waarschijnlijk ontbeerde, maar kan men geluk niet voor een deel afdwingen ? De uitzichtloze situatie waarin Waasland-Beveren na de 2-6 thuisnederlaag tegen Club Brugge half november vertoefde en het relatief gemak waarmee WB zijn op het eerste zicht kansloze inhaalrace ten opzichte van Cercle, Lierse en Beerschot alsnog kon omdraaien, wijst zonder discussie op een bijzonder sterk nummer van Glen. Toegegeven, aan de winterstop kreeg hij met Ivens, Remacle en De Smet gevoelige versterking, maar het waren jongens die bij hun club nauwelijks hadden gespeeld en dus afwachten of zij de draad snel konden oppikken.
Enfin, ik had zeker niet verwacht dat De Boeck door de spelers naar voor zou worden geschoven als coach van het jaar, maar trainers als Yannick Ferrera, De Boeck, Vangeneugden enz. hebben als jonge Belgische coaches in clubs met beperkte mogelijkheden toch wel iets neergezet.

PVW.