StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Renaud Emond heeft Thomas Meunier als voorbeeld.
Dit zijn niet de woorden van de prilste aanwinst van Waasland-Beveren, maar mijn eigen wens. Gisteren woensdag raakte bekend dat de 21-jarige Renaud Emond overkomt van algemeen kampioen van derde klasse Virton. Die symbolische titel haalde Virton vorig weekend binnen door de kampioen van 3A Hoogstraten met 4-1 een pak slaag te verkopen.

Er circuleerden al langer geruchten dat Emond en Waasland-Beveren mekaar aan het opvrijen waren, maar woensdagnamiddag werden de gesprekken van de voorbije weken afgerond.
Geen simpele klus neem ik aan, want aanvaller Emond is pas 21 jaar jong en vond dit seizoen liefst 27 keer de weg naar de vijandige netten en laat derde klasse lang geen Jupiler PRO League zijn, het blijft bijzonder knap van de zoon van de voorzitter van Virton. Hopelijk is Renaud tegen het hervatten van de trainingen al wat uitgefeest, want met Virton realiseerde hij de promotie naar tweede klasse en met zijn 27 goals zal hij daarin ongetwijfeld een ruim aandeel hebben gehad. Emond genoot naar verluidt de interesse van een aantal eersteklassers waaronder Bergen. Dat WB deze beloftevolle spits kon overtuigen naar de Freethiel te komen, verdient een compliment voor het bestuur en de scouting.

Als ik me niet vergis zette Club Brugge-aanvaller Thomas Meunier 2 jaar geleden ook de stap van datzelfde Virton naar Blauw-Zwart en niet zonder succes. Het is zonder twijfel een grote stap en alhoewel het zinloos is vergelijkingen te maken, heeft Meunier inmiddels bewezen dat het kan, want hij heeft ondertussen in alle rust een zo goed als zekere basisplaats veroverd bij de West-Vlamingen.

Tot slot : dit soort verstandige transfers die uiteraard niet de minste garantie op succes bieden (maar dat bieden evenmin dure spelers met schitterende adelbrieven), doet mij altijd wat terugdenken aan het grote SK Beveren toen spelers zonder naam en faam naar de Freethiel werden gehaald vanuit derde klasse en daar de kans kregen zich rustig te ontplooien. Zeggen namen als Stalmans, Lodders, Creve, Schoofs, Belligh enz. jullie nog iets ?
Nogmaals, successen uit het verleden vormen geen garantie voor het heden, maar toch prima gedaan van de clubleiding van Waasland-Beveren.

PVW.