StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Renaud Emond koos bewust voor Waasland-Beveren.
Midden deze week zette de 21-jarige aanvaller Renaud Emond van het naar tweede klasse promoverende Virton zijn krabbel onder een contract dat hem de komende 3 seizoenen aan Waasland-Beveren bindt. Dat de 27 goals die Renaud dit seizoen tegen de netten wist te werken geen garantie zijn op ook maar een benadering van dat aantal in Wase loondienst, daar had ik het donderdag al over en is niet meer dan logisch. Maar stilaan raakt wat meer info bekend over deze best interessante transfer waarvan we al begrepen hadden dat de vader van Renaud voorzitter is van Virton en eigenaar is van een handvol BMW-garages.
Wisten jullie overigens dat Karim Belhocine in een verder verleden voor Virton speelde ? Overigens, wat de familie Emond beroepshalve heeft opgebouwd, althans de levensstandaard die buitenstaanders daaraan automatisch, maar verkeerdelijk, geneigd zijn daaraan te linken, valt helemaal niet af te leiden aan de omgang met Renaud die eenvoudig en bescheiden overkomt en zich bewust is van de nog af te leggen weg.

Emond is +- 1.83 meter groot en heeft een nues voor goals, maar beseft dat de weg naar eerste klasse meer dan één lastige stap inhoudt. Hij koos bewust voor Waasland-Beveren, ondanks betere financiële voorwaarden die hij bij Bergen kon krijgen en de interesse van Anderlecht, club Brugge en Standard, gewoon omdat hij hoopt eerder aan spelen toe te komen dan bij de genoemde kandidaat-geïnteresseerden. Mensen die hem aan het werk hebben gezien zijn van mening dat Renaud tot meer in staat is dan vlotjes ballen voorbij een keeper te werken. Laat ons alvast hopen dat WB voor Renaud Emond een springplank mag worden naar hogerop, want in dat geval hebben we een tijdje mogen genieten van een goeie speler.

PVW.