StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dirk Poppe manager van de voorbije 3 jaar ?
Er wordt dezer dagen zodanig met onderscheidingen gegoocheld dat men echt wel zwaar uit de toon moet vallen om er geen in de wacht te slepen. Er zijn volgens mij bijna zoveel profvoetballers als dat er trofeeën worden uitgereikt. Zo goed als altijd zijn dat titels die op jaarbasis worden toegekend, maar sta mij toe dat ik er eentje in het leven roep die tot 3 jaar teruggaat.

Manager zijn van een club met zeer beperkte budgettaire mogelijkheden is misschien wel een uitdaging, maar vooral lastig en ondankbaar durf ik veronderstellen. Of de slaagkansen lager zijn dan van een collega-manager die niet weet hoe de bodem van zijn geldkoffer er uitziet, weet ik niet.
Dat soort managers grijpt in sommige gevallen wellicht iets sneller naar de portemonnee dan de collega die zijn Euro eerst een paar keer omdraait alvorens hem uit te geven.
Anderzijds denk ik dat de manager die over beperkte middelen beschikt en daarmee toch in verhouding mooie resultaten boekt, iets meer voldoening heeft van zijn job.
Precies daarom ben ik van mening dat de “symbolische” titel van de manager van de voorbije 3 jaar naar Dirk Poppe mag gaan. Wat heeft die man in vaak bijzonder moeilijke omstandigheden schitterend werk verricht en prettig dat het ook werd vertaald in resultaten, want ik realiseer mij dat er genoeg mensen zijn die met dezelfde gedrevenheid als Dirk aan de slag zijn, maar als de resultaten ontbreken, is vaak de waardering een stuk minder. Ik blijf overtuigd dat als de figuur Dirk Poppe ten tijde van de Ivorianen zijn intrede op de Freethiel had gemaakt, de fantastische club SK Beveren geen financiële hongerdood was gestorven. Dirk zou zonder twijfel voldoende weerwerk hebben geboden aan Guillou om het ruim aanbod van Afrikaans talent te stoppen in een mix met Waas/Belgisch/Europees talent. Gedane zaken nemen echter geen keer en daarom heeft het weinig zin oude koeien uit de sloot te halen. Geef het besef de kans dat we met Dirk Poppe een man in ons midden hebben die er alles zal aan doen om Waasland-Beveren tot een vaste waarde in de Jupiler Pro League te maken en dat zal geen simpele opdracht zijn.

Dirk Poppe zal natuurlijk door sommige mensen voor eeuwig door een fusiebril worden bekeken, maar als we eens een realistische balans durven opmaken van wat er de voorbije jaren aan falingen en fusies in het voetbalwereldje op ons zijn afgekomen, denk ik dat we blij mogen zijn dat het bij een fusie met een naaste buur is gebleven en daar zullen de supporters van Essevee mij graag in bijtreden.

PVW.