StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat was meer dan één pan te weinig !
Met verbluffend voetbal heeft Standard zondagnamiddag een te zelfzeker Gent voetballes gegeven zoals het dat hopelijk niet te vaak meer zal overkomen. In Louwagie-taal zou ik het als volgt durven uitdrukken : dat scheelde meer dan één pan patatten !
Ik weet niet waar Gent zondagmiddag heeft geluncht, maar er zat duidelijk te weinig spek tussen de patatten. Nu hoeft Louwagie zich niet te schamen, want de WB-pan is om budgettaire redenen meestal ook maar tot ongeveer de helft gevuld, maar nu beseft Meneer Louwagie hopelijk een keertje hoe moeilijk het is om honger te stillen als de ingrediënten voor een fijne maaltijd zijn uitgeput.
En wat gezegd over het lot van Christophe Lepoint. Naar verluidt zet die in zijn auto bij de terugrit Gent-Moeskroen waar hij woont, telkens de Franstalige versie op van de wereldhit van Johnny Hoes : « Och was ik maar bij WB gebleven ».
Toch een ongelooflijk verhaal. Gent wou en moest hem per se aan de winterstop terug hebben, maar in een half jaar kwam Lepoint amper aan spelen toe. Vanuit het standpunt van de trainer logisch, want die heeft lak aan de nukken en grillen van een bestuur, maar het zegt veel over de paniek die omstreeks de winterstop bij de Gentoise heerstte. Ik had voor aanvang van de dubbele confrontatie tussen Gent en Standard over wie het Europees ticket in de wacht zou slepen geen voorkeur, maar al dat gedoe over het nieuwe stadion en Europees voetbal, het hing mijn strot uit. Laat de Buffalo´s eens gewoon tevreden zijn dat zij een nieuw stadion in gebruik mogen nemen en waarom moet dat per se met Europees voetbal gepaard gaan ? Zoiets moet men in de loop van een seizoen afdwingen/verdienen en het is uitsluitend dankzij het lachwekkend play-off-systeem dat zij tegen deze opdoffer zijn aangelopen, want eigenlijk was hun seizoen, net zoals dat van WB, al een maand geleden afgelopen.
Klinkt misschien wat raar dat ik hard ben voor Gent dat ons uiteindelijk Lepoint, De Smet en Remacle ter beschiking heeft gesteld om de redding te realiseren, maar wees gerust, dat heeft ons een pak geld gekost en als men dan een speler halverwege zijn overeenkomst opeist, doe er dan aub iets mee ?

PVW.