StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Keepersnieuws en geruchten.
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar omdat Club Brugge nog wat lastig deed sleepte de definitieve transfer van Colin Coosemans nodeloos lang aan. Bij WB was men vermoedelijk van oordeel dat, als men in Brugge totaal niet meer gelooft in Colin, laat hem dan voor een prijsje vertrekken. In Jan Breydel was men dan weer van mening dat, als WB Coosemans zo graag wil, betaal dan gewoon het gevraagde bedrag. Het spel dreigde op een gegeven moment hard gespeeld te worden met als voornaamste slachtoffer Colin zelf omdat die graag wilde blijven, maar uiteindelijk is men er als grote mensen uit gekomen, althans zo neem ik aan, want was niet bij de afrondende gesprekken. Gezien de jeugdige leeftijd van Co en de blijken van klasse die hij het voorbije half jaar heeft getoond, vind ik dit een uitstekende zaak. Uiteraard moet Coosemans nog veel leren, maar voor een keeper is 20 jaar nog ontzettend jong en ervaring kan men enkel opdoen door veel te spelen.

In dezelfde adem werd ook de komst van Kenny Steppe uitgesproken. Dit 24-jarige gewezen Beerschotproduct heeft de voorbije jaren ongetwijfeld goed geld verdiend bij Heerenveen, maar op die leeftijd is dat van ondergeschikt belang en wil men onder de lat staan. Naar zijn eigen zeggen op de VRT-teletekst was hij echter zoals hier en daar werd gesuggereerd vaak geblesseerd, maar dat ontkent hij en is een eerlijke bekentenis van de voetballer die op het gala van de profvoetballer van 2009 nog met de hoogste onderscheiding aan de haal ging. Ondanks zijn ontegensprekelijk talent als doelman, heeft Steppe bij het KSK Beveren niet onbekende Heerenveen, nooit zijn draai gevonden.
En laat een jaartje werken onder leiding van een voetbalgrootheid als Marco Van Basten een fantastische ervaring zijn, dat was alleszins niet het opzet van zijn transfer 3 jaar geleden. Helemaal ontevreden moet men in het Abe Lenstrastadion van Steppe niet zijn geweest, want anders had men hem al eerder met een onvoldoende kunnen doorsturen. Zou Kenny in staat zijn het vuur aan de schenen te leggen van Colin ?

Als ik deze kwestie aan de kaak stel, zullen velen hieruit afleiden dat ik er van uitga dat Michaël Clepkens de deur van de Freethiel achter zich toetrekt. Er sijpelen vanuit het Clepkens-kamp berichten door dat Westerlo, Lierse en Lokeren hem zien zitten, maar dat zijn louter geruchten.
Onlogisch klinken die geruchten natuurlijk niet, want het is een publiek geheim dat Cleppie van zijn bankzittersstatuut af wilde. Mocht het zover komen is dat zeker een spijtige zaak voor de supporters en de mens Clepkens, want Michaël was medeauteur van 2 schitterende seizoenen in tweede klasse en stellen dat hij mee aan de basis zou liggen van onze lage klassering voor de winterstop, zou een grove leugen zijn. Clepkens heeft een zeer behoorlijk debuut in eerste klasse gemaakt, heeft daarvoor ook wat leergeld betaald, maar die ervaring is ook van toepassing voor Coosemans met dat verschil uiteraard dat Colin een jaar of 6 jonger is. Eigenlijk twijfelen er weinig mensen aan dat Clepkens het niveau eerste klasse aan kan, maar dat hij langer wil proeven van eersteklassevoetbal als middentwintiger, is begrijpelijk. Wat in dat geval Clepkens te zoeken heeft in Lokeren vraag ik mij luidop af gezien het onaantastbaar statuut van Copa op Daknam, maar dat ze een interessanter alternatief in Clepkens zien dan Lazi, lijkt mij geen verrassing.

PVW.