StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Doet Club Brugge poging om supporters van WB in bed te krijgen ?
Van onze supportersclub (Geel-Blauw Den Belly’s) hebben heel wat leden gisteren vrijdag een vriendelijke brief in de bus gekregen van Club Brugge met de bedoeling om volgend seizoen aan verbeterde voorwaarden een abonnement aan te schaffen. Een grap van voorzitter Verhaeghe die toch met zijn geld geen blijf weet en in de hoop dat enkele twijfelaars zich zouden bedenken ? Of springen voorbeeldige supporters in het oog ? Toch een vreemd verhaal hoe men in Jan Breydel aan die adressen komt en ze dan ook nog eens bewust gebruikt, want dat kan geen toeval zijn. Een soort De Cuyper-move ?
Ik weet dat Blauw-Zwart over Vlaanderen verspreid heel wat supporters heeft, maar dit lijkt mij een bizarre situatie. Zouden er meerdere supportersclubs van WB aangeschreven zijn ?
Nu ja, aan de reacties die ik tot nu toe in mijn mailbox vond, vinden de meesten het niet eens zo erg. De ene steekt er op deze nog koude zomeravonden zijn open aard mee aan, de andere ziet voordeel op zijn factuur van het toiletpapier en ik ken er zelfs eentje die opmerkt dat hij in zijn tuin zelf voldoende patatten heeft geplant om naar te kijken.

* Onvrede over enquête laatste thuiswedstrijd.
In februari zat een afvaardiging van bezorgde supporters samen met Dirk Poppe over een eventuele naamswijziging vanaf volgend seizoen. Zelf was ik er niet bij, maar ik vernam wel wat echo’s en herinner mij daarvan dat er werd toegezegd dat in mei een enquête zou worden gehouden om te zien hoe sterk die vraag tot wijzigen van de naam Waasland-Beveren bij de supporters leefde. Die (naar verluidt weinig representatieve enquête) is er blijkbaar wel geweest op de laatste speeldag, maar uit een aantal reacties meen ik begrepen te hebben dat het een lachertje was.

Zonder standpunt te willen innemen zou ik het volgende kwijt willen : van de mensen die in februari met Dirk Poppe aan tafel zaten, herinner ik mij een mailtje waaruit bleek dat zij al bij al een positief gesprek hadden waaruit wederzijds respect bleek. Is de dialoog op een gegeven moment gestopt ? Onze manager maakt zich sterk dat hij altijd open staat voor constructief overleg, maar waar is het dan fout gelopen ? Naar de supporters toe zou ik willen stellen dat niet per se alle bruggen opgeblazen moeten worden omdat die naamswijziging er voorlopig “nog” niet is gekomen. Naar het bestuur van Waasland-Beveren toe zou ik willen opmerken dat zij er van uit zijn gegaan dat de kracht van de fusieclub de bestuurlijke know-how (versta het voetbalverstand van het bestuur van RS Waasland) en de fantastische supportersschare van SK Beveren, moest worden. Die voorspellingen zijn tot nu toe van beide kanten voor 100 procent uitgekomen. De clubleiding heeft ons na 2 schitterende jaren tweede klasse weer laten proeven van het voetbal op het hoogste niveau en na het verzekeren van het behoud komt daar minstens nog een jaartje bij. Knap gedaan mensen, echt waar, maar zoals jullie niet blijven stil zitten bij de pakken en altijd trachten de lat hoger te leggen, zo heeft ook de tweede speler in dit succesverhaal (de supporters) het recht/plicht om zijn doelen bij te stellen en hieruit voldoening te puren om de Freethiel mee te laten evolueren met de sportieve ambitie van het bestuur. Weg met wederzijdse vijandige verklaringen, want daar schiet men geen meter mee op, maar laat overleg en gezond verstand zegevieren op kortzichtigheid.

PVW.