StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een Ivoriaan aan het feest en eentje tussen wal en schip.
Bij ons staan heel wat clubs op amper 2 weken van het hervatten van de trainingen, maar o.a. in Spanje, Zwitserland en Duitsland voetbalt men er nog rustig op los.
In Duitsland pakte het dit seizoen ongenaakbare Bayern München na de landstitel en de Champions League, zaterdag ook nog de Duitse Beker. In Berlijn won Bayern met 3-2 van Stuttgart waarbij Artur Boka vanaf het begin speelde. Het was een geweldige wedstrijd waarin de ploeg van Boka aanvankelijk zeer goed voor de dag kwam, maar toch op 3-0 werd gezet. Stuttgart bleef knokken voor wat het waard was en geraakte zelfs nog aan een aansluitingstreffer, maar de derde trofee van het seizoen Van Buyten en maats kwam niet meer in gevaar. Eigenlijk was het de vierde prijs, want in de voorbereiding won Bayern ook al de Duitse Super Cup tegen Dortmund. Voor Boka was het een finale zoals hij er nog eentje had meegemaakt, nl. verliezen en toch Europees spelen. Of was hij aan de winterstop vertrokken in Beveren dat seizoen toen we de finale met 4-2 verloren van Club Brugge ?
Al bij al geen slechte troostprijs voor Artur waarvan ik geen idee heb hoe zijn toekomst er volgend seizoen zal uitzien.

In Zwitserland was Gilles Yapi Yapo aan het feest, want na 1-0 winst tegen St.-Gallen mocht Bazel zijn zestiende landstitel bijschrijven. Maar ook hier zat er een geurtje aan het feestgedruis voor Yapi, want eigenlijk speelde hij onvoldoende wedstrijden dit seizoen. Als verzachtende omstandigheid kan zeker worden ingeroepen dat Bazel een fantastisch elftal heeft dat zoals jullie ongetwijfeld nog weten de halve finale van de Europa League bereikte.
Ook Gilles heeft bij mijn weten nog weinig zicht op waar hij volgend seizoen zal voetballen.

PVW.