StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo DEN BELLYS ZET FEESTELIJK PUNT ACHTER SEIZOEN.

Op amper 3 dagen van de eerste handelingen van het nieuwe seizoen (maandag 10 juni worden in Beveren al medische testen afgelegd), heeft supportrsclub Geel-Blauw Den Belly’s op een feestelijke wijze afscheid genomen van de jaargang 2012-2013.

Vrijdagavond 7 juni was Café Den Belly’s “the place to be”, want de jaarlijkse barbecue van supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s is voor leden en sympathisanten telkens weer een gebeurtenis om naar uit te kijken. Met 59 positief ingestelde supporters van WB en bijzonder aangename temperaturen, ontbrak het op geen enkel moment aan inspiratie om er een uiterst geslaagde en gezellige avond van te maken.
Alvorens te starten met de door kok Jan Polet overheerlijk geprepareerde gerechten, werden ere-voorzitter Freddy Van Ranst en zijn echtgenote Angèle in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange medewerking en inzet voor onze supportersclub. Fred stond mee aan de wieg van de Bornemse supportersclub van SK Beveren die in oktober 1975 werd opgericht in het toenmalige Café Rio in de Barelstraat en samen met Angèle maakten zij onophoudelijk het wel en wee van onze supportersclub van nabij mee. De huldiging was een aangrijpend moment voor de ere-voorzitter en zijn vrouw, maar dat kann ook niet anders, want SK Beveren liep al die jaren als een rode draad doorheen hun dagelijks leven.
Nogmaals dank Fred en Angèle voor dit prachtig verleden en tof dat zoon Kevin met ons blijft optrekken naar de Freethiel zodat de band met de familie Van Ranst en het stukje levenswerk van vader Freddy verzekerd blijft.

En na dit mooi moment kon de barbecue echt starten. Worstjes, saté, een gemarineerde steak of een ribbetje of scampi, het zal door de slechte weersomstandigheden voor de meesten ongetwijfeld de eerste bbq van het jaar zijn geweest en dat was er aan te merken. Daarna was er nog een schitterend dessertenbuffet met uitsluitend verse producten en of die zich lieten proeven ? tussen de barbecue en het dessert was er ons traditioneel 21-spel dat er voor moet zorgen dat er op zo’n avond ook nog iets in het centenbakje van onze kassier komt. Kristof Snelders wiens contract van zijn peterschap met Den Belly’s afloopt, ging samen met de vrouw van onze eere-voorzitter van tafel tot tafel en hadden veel succes. Een interessant bij-jobke voor Snellie lijkt het mij nu hij het nationaal voetbal vaarwel heeft gezegd.

De avond werd besloten met het dansgedeelte. Goed gevuld met spijs en drank is het niet zo simpel meer om nog wat beweging te krijgen in de aanwezigen, maar al bij al mogen we terugblikken op een zoveelste fantastische avond. Ik hou er aan namens de webmaster Iris en mijzelf een dankwoordje te richten tot supportersclub Den Belly’s voor het altijd deugddoend cadeau dat we mochten ontvangen als blijk van waardering voor het uptodate houden van www.geelblauwdenbellys.be. Het gevoel dat onze inspanningen naar waarde worden geschat is een prettig gevoel. Bedankt mensen.
Tevens wil ik in naam van mijn medebestuursleden de lokaalhouders Jo en Sonia bedanken dat zij wederom een veilige thuishaven wilden zijn voor onze supportersclub. En met faciliteiten die als zuurstof inwerken op het blijven bestaan van supportersclub Den Belly’s.
Merci ook aan ondervoorzitter Jan Coene van Waasland-Beveren en zijn echtgenote Patricia voor hun gewaardeerde aanwezigheid. Tof ook dat Rudy Beck en Brigitte jaarlijks van de partij zijn en ons in de loop van het seizoen steeds bombarderen met geweldig interessante nieuwtjes. Snellie moet voor altijd een Bellysboy blijven, want anders had den Yves geen spandoek moeten maken. We zoeken naar een oplossing om dat in de toekomst te officialiseren. En leuk ook dat Kris en Ingeborg er bij waren. Deze maakten in de loop van het seizoen kennis met de bende van Den Belly’s in het Themacafé en het klikte meteen. Tot daar niks ongewoons, ware het niet dat Kris en Ingeborg vanuit Kaggevinne nabij Diest komen en dat zijn toch geen evidente afstanden. Tot slot ook een dikke merci voor onze leden op wie ons bestuur altijd kan rekenen en hopelijk ook de leden op hun bestuur !
Geniet allen van een hopelijk zonnige vakantie en tot straks in Den Belly’s of op de Freethiel.
Voorlopig is er nog geen datum bekend voor een eerste ledenvergadering van het nieuwe seizoen, maar als we die hebben zal die zo snel als mogelijk worden doorgespeeld.

Patrick Van Wesemael,
Secretaris Supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s.
info@geelblauwdenbellys.be
FOTO's volgen