StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalender eist dat WB er vanaf het begin staat.
Maandag werd de nieuwe voetbalkalender gepubliceerd van de Jupiler Pro League.
Er wordt afgetrapt, maar dat was uiteraard al langer geweten, in het weekend van vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli. In het eerste luikje van 5 wedstrijden ontvangt Waasland-Beveren achtereenvolgens Gent, Mechelen en Anderlecht op de Freethiel en moet het naar Charleroi en Lierse. Openen doen we op zaterdag 27 juli voor eigen supporters met een Oost-Vlaamse derby tegen Gent. Gezien de recente uitspraken van Poppe en Louwagie zou dit een culinair geladen duel kunnen worden, misschien wel een potten- en pannengevecht en hopelijk zit er spek tussen de patatten zodat de supporters niet met hun voetbalhonger blijven zitten.

Op speeldag 2 volgt de altijd lastige verplaatsing naar het Stade du pays de Charleroi. In dergelijke matchen is alles mogelijk, maar de ervaringen uit het recente verleden op Mambour moeten als een nuttige waarschuwing gelden. Bojovic krijgt dus al meteen de kans om zich tegen zijn ex-werkgever te tonen.

Speeldag 3 brengt KV Mechelen naar de Freethiel. Hier mag Robin Henkens hopen op revanche voor zijn te weinig spelen Achter de kazerne het laatste half jaar. In het andere kamp neemt Jo Van Damme hopelijk een betere start dan vorig seizoen, want toen kon hij eerst door 2 weken schorsing en later door een blessure, zijn Mechels debuut pas laat vieren.

Landskampioen Anderlecht zakt op speeldag 4 af naar Beveren zodat de kassier van WB zich half augustus waarschijnlijk al een drietal keer flink in de handen heeft mogen wrijven.
Als de scheids ditmaal WB een handje toesteekt, kunnen naast de kassier misschien ook de supporters zich een keertje in de handen wrijven. Anders moeten we rekenen op een midweekwedstrijd van de Brusselaars zodat de profs oververmoeid naar de Freethiel afreizen.

Speeldag 5 levert op het Lisp de confrontatie op met Lierse. Ik hoop dat het dan een graad of 20 warmer is dan ons bezoek van de laatste keer.

Besluit : de thuiswedstrijden lijken mij aantrekkelijke affiches, maar sportief zwaar (alsof er lichte zouden bestaan). Precies daarom staat de ploeg er het best vanaf het begin, want in Charleroi en Lierse wordt er maar beter iets geoogst.

PVW.