StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Begint ook voor ex-voetballers het leven na hun 40ste ?
Het lijkt wel op een bijna dagelijkse aflevering van de actie “kom op tegen kanker”, en waarom niet, want voor het goede doel moet alles wijken. In verband met de mail die ik stuurde naar de oud-spelers, kreeg ik ook een mailtje retour van Nicole Cant, sympathieke echtgenote van haar even sympathieke echtgenoot Eddie Maes. Uiteraard stonden ook zij volledig achter dit schitterend initiatief, maar helaas zit mee voetballen voor Eddie er niet meer in. De Blonde geweze flankspeler van SK Beveren moest zijn geliefkoosd spelletje op het hoogste niveau al staken een paar jaar voor zijn 30ste vanwege heupproblemen. Voor Eddie, afkomstig uit Kieldrecht, maar reeds geruime tijd woonachtig in Verrebroek, begon een lijdensweg/ongelijke strijd tegen de club en de verzekering waarvan ik geen idee heb hoe die is afgelopen, maar ik neem aan dat men als aanstaande dertiger die noodgedwongen uit het voetballeventje moet stappen, prettiger momenten heeft meegemaakt.
Een tijdje nadat Eddie Maes met voetballen was gestopt volgde een eerste heupprothese en in januari van dit jaar zelfs een tweede. Hiervan herstelt Eddie inmiddels naar wens, maar zulke voorvallen stemmen tot nadenken over het leven van bepaalde voetballers nadat zij de shoes aan de haak hebben gehangen. Men is zware blessures tijdens hun carrière als vanzelfsprekend gaan ervaren, zoiets als het hoort er nu eenmaal bij en met het hoge niveau van de medische wetenschap en de uitstekende begeleiding tijdens de revalidatie, is men inderdaad tot bijzonder veel in staat.
Anderzijds denk ik dat we dikwijls zouden verschieten over de gebrekkige toestand van voetballers jaren nadat zij er mee zijn opgehouden en uit beeld van de camera zijn verdwenen.

Zo zijn jullie weer een beetje bijgepraat over een voetballer die mij altijd nauw aan het hart heeft gelegen, wiens sportloopbaan werd gekenmerkt door een rode blessuredraad, maar die ondanks vele tegenslagen en gesteund door een fantastisch gezin, immer optimist is gebleven. En typisch, dit soort mensen is er altijd voor anderen wanneer zij in nesten zitten. Toen amper een paar jaar geleden de echtgenote van David Fairclough totaal onverwachts en veel te vroeg (amper 50 jaar) van de ene op de andere dag overleed aan de gevolgen van een zware hersenbloeding, trokken Eddie en Nicole naar Liverpool om er hun gewezen ploegmaat en vriend David te troosten en de uitvaart van Janeth bij te wonen. Vriendschappen hoeven dus niet te stoppen bij het eindigen van een voetbalcarrière. En waren we niet gestart met die actie “kom op tegen kanker” te noemen ?
Deze gaat door op zaterdag 27 juli op de terreinen van Kruibeke. Het is een benefiettornooi naar aanleiding van het overlijden van Luc Van De Perre een half jaar geleden, waaraan een achttal ploegen uit de buurt zullen deelnemen en het is de bedoeling om tussen de halve finale en de finale een wedstrijdje te organiseren van tweemaal 20 minuten tussen een team van oud-spelers van SK Beveren en eentje van Kruibeke. Er zijn die dag heel wat activiteiten gepland, maar zodra ik hierover meer info heb laat ik deze online zetten.

PVW.