StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Badash, Shish en Ghadir krijgen opvolging.
Ook volgend seizoen zal een Israëli de kleuren van Waasland-Beveren verdedigen.
Vorig seizoen lukte het helemaal niet met Ghadir, maar wat mij betreft verdienden Badash en Shish zeker een herkansing. Nu is het aan Rami Gershon om zijn geluk op de Freethiel te wagen. Deze 25-jarige talentvolle centrale verdediger is geen nieuwkomer voor de Jupiler Pro League. Nadat hij in Israël bij Hapoel Tel Aviv reeds vroeg zijn sporen had verdiend, werd hij door Standard naar de Vurige Stede gehaald. Omwille van die jeugdige leeftijd (21 jaar) werd hij door de Luikenaars in de hoop daar voldoende speelkansen te krijgen, aan Kortrijk uitgeleend. In het Gulden Sporenstadion bevestigde Rami de hoge verwachtingen die Standard in hem stelde. Hij werd er een vaste waarde en lukte in een met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Beerschot zijn enige doelpunt op Belgische bodem tot nu toe. Bij Beerschot werd Gershon eerder een keertje afgetest. Standard haalde zijn verhuurde speler terug uit Kortrijk, maar onder Bölöni kwam hij bij de Rouches amper aan spelen toe, al zat daar wel een Europese invalsbeurt bij. Wederom werd Gershon uitgeleend, ditmaal aan het Schotse Celtic Glasgow. De Schotse topclub raakte dit seizoen zelfs behoorlijk ver in de Champions League, maar opnieuw zaten er voor de Israeliër niet meer dan een tweetal selecties in voor het eerste elftal van Celtic. Besluit : Rami Gershon komt wellicht net iets tekort voor de echte top, maar bij een zeer degelijke middenmotor zoals Kortrijk en hopelijk ook WB, moet hij in staat zijn tot een fanionspeler uit te groeien. Gershon heeft dus de voorbije jaren niet zoveel gespeeld, maar als hij dat deed was het zeer behoorlijk. Kortom, van Gershon mag worden verwacht dat hij een bijdrage kan leveren om de ambitie van zijn nieuwe werkgever (niet in aanmerking komen voor play-off III) kan helpen realiseren.
In de defensie van Waasland-Beveren zal hij wellicht een duo gaan vormen met de van Charleroi overgekomen Bojovic, of misschien wel met Belhociene met wie Gershon bij Kortrijk nog samenspeelde.

Nog woensdag raakte bekend dat Mbah Chimezie als backup voor D’Ulivo werd aangetrokken. Deze 21-jarige Nigeriaan komt over van een Israëlische tweedeklasser, maar meer info over deze Afrikaan heb ik niet. Ik verondrstel dat men geen kat in een zak heeft gekocht, want de voorbije weken werd door de scouts meermaals het vliegtuig naar Israël genomen. Met deze 2 nieuwe transfers toont Waasland-Beveren zich veruit de bedrijvigste ploeg op de markt tot nu toe en laat ons hopen dat deze aankopen ook echte aanwinsten zullen zijn.

PVW.