StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dirk Geeraerd was voor WB op pad.
Toen Dirk Geeraerd daags na de 2-6 nederlaag tegen Club Brugge werd ontslagen bij de club die hij mee uit de grond had gestampt en in een mum van tijd naar eerste klasse had gebracht, moet de gevoelige Geeraerd wel erg aangeslagen zijn geweest. Maar ondanks die moeilijke periode is de Oudenaardenaar nooit rancuneus geweest ten opzichte van de club Waasland-Beveren. Meer zelfs, meteen na zijn ontslag gaf hij te kennen graag achter de schermen nog iets te willen doen op de Freethiel, maar aanvankelijk was de clubleiding van oordeel dat het misschien geen gezonde situatie was dat Dirk aanwezig zou blijven op de club met de nieuwe coach in de buurt. Nu alles een beetje is bezonken en wellicht ook omdat WB zijn ontslagen coach tot het einde van het seizoen moet doorbetalen, blijkt dat Geeraerd de voorbije weken enkele keren werd ingeschakeld om bepaalde spelers te gaan scouten. Persoonlijk vind ik dit een uitstekend idee, maar het is mij een raadsel waarom Glen De Boeck daar volgens een bepaalde voetbalwebsite niet zo happy mee is. De club is toch vrij zijn scouts zelf te kiezen, of zou Glen liever zelf een bevriende relatie op pad sturen ?

Overigens, er verschenen deze week in een bepaalde krant nogal wat ronkende namen die met Waasland-Beveren werden gelinkt. Als supporter is het prettig zulke namen te lezen, maar of het verstandig is dat die namen vroegtijdig uitlekken is een ander paar mouwen. Wat men meestal vergeet te vermelden is of die spelers werden aangeboden bij de club, of de club zelf contact zocht met de manager. In dat eeerste geval is het vaak een schijnmannoeuver van de betreffende manager om de aandacht te trekken op hun speler of druk te zetten bij geïnteresseerde clubs. In het geval van Berrier moet men als supporter geen ingeweide zijn om te begrijpen dat de man die afgelopen seizoen het mooie weer maakte bij de vice-kampioen zeer waarschijnlijk geen spek voor onze bek is, maar eens het in de kranten heeft gestaan blijft daar bij de supporters altijd wel iets van hangen waardoor een soort overbodige frustratie gaat leven
waar de club zelf uiteindelijk helemaal niets kan aan doen. Wat is dat toch een speciaal voetbalwereldje ! Of zou WB het bij wijze van verdoken publiciteit niet erg vinden dat een schitterende speler als Berrier aan onze club wordt gelinkt ?

PVW.