StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hanan Maman moet voor meer impulsen op het middenveld zorgen.
Het lijkt er stilaan op dat de Freethiel een Joodse nederzetting aan het worden is. Hopelijk houdt deze nederzetting iets langer stand dan de voorgaande, want Shish, Ghadir en Badash konden de sportieve staf blijkbaar niet echt overtuigen. Hanan Maman is de volgende Israeliër die het mag proberen en die de nodige adelbrieven op zak heeft. Met 8 wedstrijden in de Europa League waarin hij voor Hapoel Tel Aviv 4 goals maakte vorig seizoen, haalt Waasland-Beveren een middenvelder in huis die zowel creativiteit als vuurkracht schijnt te combineren. Ik twijfel er niet aan dat Hanan in theorie een versterking kan worden voor de JPL, maar vroeger werd wel eens gesteld dat wanneer te veel spelers met dezelfde nationaliteit in één elftal worden opgesteld, zij op den duur een bepalende invloed kunnen uitoefenen op de groep. Nu speelde de voorlaatste aanwinst Chimezie wel in Israël, maar hij heeft de Nigeriaanse nationaliteit. Van Rudy Beck vernam ik nog dat Mbah Chimezie in 2011 met de Nigeriaanse beloften deelnam aan het WK in Colombia.

* Alec Luyckx van Andelecht naar WB ?
Volgens de website van Sporting Anderlecht maakt de 18-jarige belofte Alec Luyckx de overstap van de Brusselse club naar de Wase fusieclub. Luyckx is een 18-jarig talent dat al enkele weken met dank meetrainde op de Freethiel en blijkbaar Glen De Boeck heeft overtuigd om de overstap te maken.
Met dank aan Rudy Beck die blijkbaar gespecialiseerd is in het afschuimen van alle Europese websites, want hij was het die mij een paar dagen voordat het officieel bekend werd, vertelde dat Fayçal Lebbihi op komst was naar de Freethiel. Doe gerust verder Rudy !

* Lokeren gelooft in ex-doelmannen van SK Beveren.
Copa ging hem voor en dat lag blijkbaar bij heel wat supporters ontzettend gevoelig omdat het meteen van de Freethiel naar Daknam ging, maar Barry Boubacar heeft er nu een gewezen Beverse collega bij. Lokeren heeft zich deze week immers verzekerd van de diensten van Davino Verhulst. Dat men op Daknam niet zo gelukkig was met de play-off I-beurt van doelman Lazic is een publiek geheim en daarom ging men op zoek naar een keeper met iets meer stabiliteit. Als je het mij vraagt een schitterende transfer voor Davino, maar of Verhulst in staat is om met de toch wel grotere prestatiedruk om te gaan bij Sporting Lokeren, blijft afwachten. Verhulst werd van kindsbeenaf een grote toekomst voorspeld toen hij SK Beveren op jonge leeftijd ruilde voor KRC Genk, maar die verwachtingen heeft hij nooit langdurig kunnen inlossen. Flitsen van zijn ontegensprekelijke klasse toont hij geregeld, maar ook in zijn foutenlast blijft hij regelmaat tonen en als 25-jarige is de tijd aangebroken om daarin verandering te brengen. Met druk omgaan is nooit het sterkste wapen van Davino geweest en nu hij als stand-in voor Copa werd binnen gehaald, zal hij er moeten aan wennen om er te staan op de moment dat de titularis ontbreekt. Ik ken alvast enkele Lokerse collega’s die liever één van de overbodige Charleroi-doemannen had zien komen.

PVW.