StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond start oefencampagne.
Gisteren werden op de Freethiel de trainingen van het seizoen 2013-2014 ingezet en deze avond is het voor het eerst showtime. Of het in het Nederlandse Clinge een voetbalshow wordt valt af te wachten, maar voor de supporters is het wel een ideale gelegenheid om een eerste glimp op te vangen van de nieuwkomers en als ik de tel niet ben kwijt geraakt zijn dat er inmiddels 10. Het zijn uiteraard totaal niets zeggende partijtjes waarin massaal wordt gewisseld, maar anderzijds is de nieuwsgierigheid bij de supporters dikwijls zo groot dat zij de klassieker tegen VV Clinge voor geen geld willen missen. Aftrap om 19 uur en wedden dat het weer gezellig druk wordt net over de grens ?

Er zijn dus heel wat nieuwkomers, maar een aantal cruciale posities zijn tot nu toe nog niet ingevuld. Zo moet er nog werk worden gemaakt van een «nummer 10» en kunnen er best nog een paar doelgerichte spelers bijkomen. Zelfs al zou Badash blijven, de nieuwkomers Emond en Fayçal hebben recht op een aanpassingsperiode en zullen in principe geleidelik worden gebracht door De Boeck.

* Frank Magerman ruilt Berchem voor Beerschot-Wilrijk.
Hij moet in de buurt zitten van zijn voetbalpensioen qua leeftijd, maar aan stoppen denkt Frank Magerman voorlopig niet. Frank maakt de overstap van het Rooi naar het Kiel, althans indien we er van uitgaan dat de nieuwe fusieclub Beerschot-Wilrijk zijn thuiswedstrijden afwerkt op het Kiel en daar ziet het toch naar uit gezien de stormloop voor een abonnement. Eerder voetbalde Frank al voor Rupel Boom, maar de Beverse supporters met al wat jaartjes trouwe dienst kennen hem als de bikkelharde middenvelder die de meeste jeugdreeksen op de Freethiel doorliep en ook de nodige caps voor het fanion van SKB bijeenvoetbalde. Magerman zet een paar stapjes terug qua reeks, maar straks verschijnt hij ongetwijfeld weer met het mes tussen de tanden op het veld.

PVW.