StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg FREETHIELSPROKKELS.

* LEBBIHI EERSTE LICHTPUNTJE VAN OEFENCAMPAGNE.
Dinsdagavond 18 juni werd met de traditie aangeknoopt dat SK Beveren of thans Waasland-Beveren, zijn oefencampagne inzet net over de grens op Nederlands grondgebied. Voor de negentiende keer was VV Clinge gastheer voor Waasland-Beveren en de ruime belangstelling voor deze oefenpot is een steeds weerkerende constante. Ook dinsdagavond bij zwoele temperaturen was het fraaie complex van VV Clinge opnieuw gezellig druk gevuld. Trouwens, in 2001 en 2012 stond deze oefenpot niet op het programma van de respectievelijke coaches Emilio Ferrera en Dirk Geerard. En met een mobiel Bevers geschiedenisboek als Geert De Vreese aan mijn zijde, heb ik niet enkel 2 scherpe ogen extra, maar ook een onwaarschijnlijk olifantengeheugen als het onderwerp van gesprek SK Beveren betreft. Hierdoor was het niet moeilijk om aan de weet te komen dat in de voorgaande edities tussen beide clubs Clinge tweemaal 2 keer in een match wist te scoren (een keertje 2-6 en een keertje 2-13) en dat in die andere confrontaties de Wase netten ongeschonden bleven, tot gisteren althans.

In een gesapig tempo met weinig acties die in de 16 meter eindigden, heeft Waasland-Beveren zijn eerste oefenpartij probleemloos met 1-5 afgesloten. Glen De Boeck begon met volgend elftal aan de wedstrijd : Steppe, Cale, Doumbia, Bojovic, D'Ulivo, Sibum, Santos, Henkens, Plut, Maman en Badash.
Niet in de kern voor de match op Clinge om uiteenlopende redenen : Rowell, Sterckx, Coosemans, Luyckx, Van Den Eynde en Gershon. Het was Plut die na 18 minuten de score opende en Badash die in de 37ste minuut de stand verdubbelde tot 0-2. Op slag van rust kopte Doumbia de 0-3 ruststand binnen.

De 7 spelers die op de bank zaten bij WB vielen na rust allemaal in. Enkel Santos, Henkens, Doumbia en Steppe mochten blijven staan, maar zij kregen het gezelschap van Emond, Belhocine, Chimezie, Verrwilligen, Blondelle, Ladrière en lebbihi. Het was laatstgenoemde, de van Grenoble overgekomen Fayçal Lebbihi, die al meteen de supporters op zijn hand kreeg door met enkele knappe acties uit te pakken. Het zijn uiteraard waardeloze wedstrijdjes, maar snelheid en techniek koppelen aan vista zijn geen onaardige troeven als voetballer. Toch kon de thuisploeg een dik kwartier na de pauze de score milderen tot 1-3, maar daar had het wel een flater van Belhocine voor nodig. In de 80ste minuut lukte de van Virton overgenomen aanvaller Emond zijn eerste goaltje voor WB en het was er eentje met de kop. In de 87ste minuut bekroonde lebbihi zijn geslaagde invalsbeurt met de knappe 1-5.
Grappig was dat midden de tweede helft Santos en Henkens naar de kant werden gehaald en dat Plut en D'Ulivo een tweede keer die avond mochten opdraven. Na het laatste fluitsignaal werden kegels geplaatst op het terrein en zette De Boeck met zijn spelers de avond verder met een training.
Volgende afspraak is nu donderdag 20 juni in Kruibeke.

PVW.