In zijn tweede oefenpot van de voorbereiding kreeg Waasland-Beveren donderdagavond eersteprovincialer Kruibeke voorgeschoteld en die tegenstander mag een stuk hoger worden ingeschat dan de opener bij VV Clinge. Toch nam WB in de eerste helft vlot afstand van JV Kruibeke waardoor de eindstand al na 45 minuten op de bordjes stond. Renaud Emond toonde reeds na 8 minuten dat zijn 27 goals vorig seizoen in derde klasse bij Virton geen toeval waren, want hij nam de openingstreffer voor zijn rekening en was ook daarna voortdurend prominent aanwezig in de zone van de waarheid. De man die in Clinge bijval oogstte met enkele knappe acties (Fayçal Lebbihi) viel ook in Kruibeke in positieve zin op, maar gaf ook prijs dat hij niet diegene is die snel de dubbele cijfers zal halen in een schutterslijst.
Na 31 minuten verdubbelde Blondelle de score en in het slot van een onderhoudende eerste bedrijf dikte Santos met 2 goals de score dieper uit tot 0-4. Daarbij dient opgemerkt dat de 0-3 op een schaaltje werd aangereikt door Ladrière na vrijschop. In de tiende minuut moest René Sterckx met een bebloed voorhoofd naar de kant, maar voorzien van het nodige garen mocht hij na rust gewoon weer speelminuten maken.

Mede door de vele wissels werd de tweede helft een maat voor niets waardoor ook de score niet meer wijzigde. Onthouden we vooral ook het meevallende debuut van de jongeren Alec Luyckx (ex-Anderlecht) en onze Arne Van Den Eynde. En ja, ook de Kruibeekse kassier was donderdagavond een tevreden man, want er daagden heel wat belangstellenden op voor dit vriendschappelijk treffen.
De opstelling van WB is terug te vinden op deze website bij de berichten van donderdag.
Eerstvolgende opdracht is aanstaande zaterdag 22 juni om 19.30 uur op het veld van Melsele.