StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan er een bedankje af Meneer Louwagie ?
Waasland-Beveren is er als club niet slechter van geworden het voorbije seizoen, maar de uitleenbeurten van Lepoint, De Smet en Remacle zijn vooral voor Gent een schittterende zaak geweest. Drie spelers voor wie men diep in de portemonnee heeft moeten tasten en die dreigden, ondanks de zware investering van de Buffalo's, in de annonimiteit te verdwijnen (lees verloren kapitaal), werden door WB heropgewaardeerd en dat heeft de Gentse kassier zeker gemerkt. De Gentse coach voelde er blijkbaar maar weinig voor om dit seizoen regelmatig beroep te doen op De Smet en Remacle en als je dergelijke spelers dan voor een mooie zak geld kwijt kan, mag men in geen geval mopperen over het nodige fortuin. Vanuit Gents oogpunt zijn De Smet en Remacle miskopen die uiteraard verlieslatend zijn geweest voor de clubkas, maar de transfers van Stijn naar Kortrijk en Jordan naar Lokeren, hebben ongetwijfeld nog een aardige duit in het zakje gebracht.
Stel je voor dat WB voor pakweg Mendy, Van Hemert, Zennaro, Cohen enz. ook nog een mooie cent had gekregen, dan zou Dirk Poppe, ondanks zijn leeftijd, wellicht een gat in de lucht hebben gesprongen. De waarheid gebiedt uiteraard om te vertellen dat de genoemde spelers ofwel werden gehuurd, ofwel einde contract waren en sowieso van mindere kwaliteit waren dan het geciteerde Gentse trio. Maar ik blijf er bij : van een mindere god geld maken, dat is pas een kunst, want van Mokulu, Lestienne of Mbokani managertje spelen zal ook mij wel lukken.

* Kapt Bart Van Den Eede er mee als voetbalmakelaar ?
Na zijn actieve voetbalcarrière waagde Moerzekenaar Bart Van Den Eede voorzichtige pasjes als voetbalmakelaar en dat is toch een bijzonder wereldje. Bart had o.a. ex-Beverenspeler Kristof Imschoot (thans speler van Cappellen) in zijn beheer, maar er zullen er ongetwijfeld veel meer zijn geweest. Van Den Eede zou nu aangesteld zijn als manager van een recent opgerichte golfschool in Kallo en dat is toch heel andere koek. Naar verluidt is Bart zelf geen onaardige golfspeler. Of hij zijn nieuwe job gaat combineren met het voetbalwereldje, daar is mij niets van bekend.

PVW.