Zaterdagavond heeft WB op bezoek bij de buren van Melsele, ook zijn derde oefenmatch winnend afgesloten. Nu is de tegenstand tot nu toe maximum van het niveau eerste provinciale geweest, maar afgaande op wat een aantal andere eersteklassers in vergelijkbare wedstrijdjes als resultaat laten optekenen, mogen die partijen ver van worden onderschat aangezien in het andere kamp vaak jongens rondlopen die een verleden hebben bij bv. WB, of die gewoon de match van hun leven willen spelen tegen een eersteklasser met wie weet vroeg of laat daardoor de kans om een stapje hoger te zetten.

Ook gisteren hield Melsele lang stand en kraakte het pas in een ruim slotkwartier. In bij momenten herfstweer van het zuiverste gehalte, slaagde Waasland-Beveren in de eerste helft slechts één keertje erin de thuisdoelman te passeren. Na 16 minuten pakte Lebbihi uit met een goeie voorzet die prima werd ingekopt door Robin Henkens.

Ditmaal werden aan de rust slechts twee vervangingen doorgevoerd, maar op het uur kwamen daar er nog 6 bij zodat er al bij al in de tweede helft opnieuw een fel gewijzigd team tussen de lijnen stond. Hoe die wissels er precies uitzagen, kunnen jullie terugvinden op onze website bij de berichten van zaterdag 22 juni.
In de 72ste minuut trapte de ingevallen Van Den Eynde een hoekschop die door Santos voorbij de doelman werd gekopt. De veer bij Melsele brak nu helemaal en in de 84ste minuut knalde Chimezie van buiten de zestien hard binnen (0-3). Een minuutje later bediende Cale met een assist Badash die voor de 0-4 eindstand zorgde.

Maandag vertrekt WB voor een paar dagen naar Nieuwpoort, maar het is zeker terug tegen woensdagavond 26 juni om 19 uur wanneer bij neovierdeklasser Eendracht Zele het vierde oefenduel wordt afgewerkt. Nog meegeven dat er in Melsele opnieuw heel wat supporters van de partij waren, maar die hebben door de weersomstandigheden wellicht meer van de kantine gezien dan van de match.