StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg FREETHIELSPROKKELS.

* Een beetje ongeduldig ? Ja ! Ongerust ?Nog niet.
Ik kan mij perfect voorstellen dat er bij een gedeelte van de supporters al een beetje paniek is ontstaan over het uitblijven van de door Dirk Poppe aangekondigde versterking van enkele dragende spelers. Paniek is en blijft een slechte raadgever en zou kunnen leiden tot dito aankopen. Een beetje bezorgdheid mag, want dat is een teken van intens meeleven met de club en dat op zijn beurt is een positieve eigenschap van een supporter.

Het verlaten van de pistes van Gerard Gohou en Ernest Nfor is een vervelende zaak bij het ingaan van de tweede week van de voorbereiding, maar hoeft nog geen ramp te betekenen. We zitten immers in de fase dat onmiddellijk inzetbare spelers, zij die een meerwaarde moeten brengen, worden verwacht en de ervaring leert dat zulke voetballers zich veel sneller aanpassen.
Natuurlijk zou Glen De Boeck het liever anders zien, maar dit is nog niets in vergelijking met de ondankbare omstandigheden waarin Dirk Geeraerd driemaal zijn voorbereiding moest aanvatten.
En dat goeie spelers het tij op een mum van tijd kunnen keren, dat hebben het trio Ivens, De Smet en Remacle sinds afgelopen winterstop bewezen. Een uitzichtloze situatie werd in enkele maanden omgekeerd waardoor Waasland-Beveren zelfs meerdere weken op voorhand zekerheid had over het behoud. Toegegeven, die metamorfose werd sinds eind november ingezet en toen was er nog geen sprake van het geciteerde drietal. Kortom, paniek mijden als de pest, maar een beetje ongerustheid over het snel aantrekken van de juiste spelers, is zeker op zijn plaats.

PVW.