GOED VOETBALLEN.

Het blijven natuurlijk oefenmatchen en bieden maar zelden een betrouwbaar beeld van hoe het er over een maand zal aan toegaan als het grote werk echt begint, maar een beginsel van wat automatismen of het behoorlijk vlot laten circuleren van het balletje, het zijn dingen die men als supporter graag ziet tijdens de voorbereiding en na toch al anderhalve week training.

De onvolledige spelersgroep van Glen De Boeck was maandag en dinsdag in Nieuwpoort aan zee om er uiteraard de fysieke paraatheid op te krikken, maar minstens even belangrijk tijdens deze tweedaagse was het groepsgevoel aanscherpen door een soort van sport-en-spelcombinatie.
Dat laatste gedeelte (het spel) werd woensdagavond in de vierde oefenwedstrijd op het veld van neovierdeklasser Zele iets te letterlijk genomen, want de thuisploeg was over de 90 minuten nooit de mindere, misschien zelfs de beter voetballende partij. Nu heeft Zele wel een schitterend ploegje en wat leuk is, daarbij zitten heel wat jongens met een verleden in de Beverse beloften als daar zijn : Bavo De Witte, Lars Kint, Sam De Munter, Roy Bulteel en niet zo jong meer, maar wel een kortstondig Bevers verleden, Nathan D’Haemers. Eendracht nam de beste start en kwam verdiend na 22 minuten op 1-0 met een goal van Jonas Droessaert. De bezoekers mochten wat blij zijn dat op slag van rust Lebbihi de bordjes in evenwicht kon brengen.

In de tweede helft moest Zele aanvankelijk wat gas terug nemen, maar WB had toch een goedkope strafschop nodig (licht handspel) om via Emond op 1-2 te geraken in de 51ste minuut. Met een prachtige aanval en dito goal van Roy Bulteel kwam Zele in de 73ste minuut langszij, maar in de 86ste minuut voltrok wederom Emond het definitieve vonnis.

Zwakke wedstrijd van WB, maar daarmee wil ik niets afdoen aan de knappe partij van Eendracht Zele met o.a. gewezen Dender-speler Julien Vits als uitblinker. Bij Waasland-Beveren kwam het positieve nieuws van de jongeren Luyckx, Emond en misschien in iets mindere mate Arne Van Den Eynde die enkele fraaie aanvallen/acties in mekaar wisten te knutselen.
De ploegsamenstelling is op onze website terug te vinden bij de berichten van woensdag 26 juni.
Aanstaande zaterdag 29 juni om 16 uur wacht WB een lastige oefenpot op bezoek bij derdeklasser Rupel Boom.