StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dreigt einde carrière voor Sebastien Didier ?
Het is opvallend hoe snel de bij momenten zo gekoesterde voetballers, in de vergeethoek geraken wanneer zij door een blessure noodgedwongen langdurig worden uitgeschakeld. Als het dan nog eens gaat over een speler die einde contract is, lijkt het soms alsof die mensen (dat zijn ook voetballers natuurlijk) helemaal van de aardbol zijn verdwenen. Probeer dan maar eens te weten hoe het met hun blessure gaat of welke toekomstplannen zij hebben. In het geval van Sebastien Didier ziet diens voetbaltoekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Eind 2011 liep hij in een thuiswedstrijd en op een moment dat hij bijzonder sterk bezig was, een ernstige/pijnlijke knieblessure op. Een lange revalidatie zou volgen, maar anderhalf jaar later is de destijds bij Turnhout opgeviste Fransman nog altijd niet aan voetballen toe. Meer zelfs, de kans dat Sebastien omwille van zijn zwaar toegetakelde knie nog actief op een voetbalveld zal te zien zijn, wordt met de dag kleiner.
Drama toch voor een speler die op iets latere leeftijd bij Waasland-Beveren zijn draai had gevonden, een mooi aandeel had in wat een paar maanden later via de gewonnen eindronde zou leiden tot de promotie, maar die zonder voetbalplugne moest ervaren. Sebastien was een echte clubspeler die goed in de groep lag, want ik herinner mij hoe hij na een gewonnen wedstrijd op de Freethiel in de eindronde, alshetware op krukken kwam meevieren met de maats op het veld.
Tot welk een miserie van een op het eerste zicht “werkongeval” allemaal kan leiden !
Laat ons hopen dat Sebastien in de eerste plaats voldoende fit kan worden om een normaal leven te leiden en wat mij betreft mag het gerust veel meer zijn zodat hij liever vroeg dan laat weer op de velden te bewonderen is, als voetballer uiteraard !!!

PVW.