* Oefenwedsrijd 6 : Westerlo (2de klasse) – WB “terrein Zoerle”.
Deze avond stond op het veld van de Antwerpse provincialer Zoerle het vriendschappelijk duel tussen Westerlo en WB op het programma. Om uiteenlopende redenen ontbraken nog heel wat spelers waaronder de gisteren aangetrokken Robert Demjan (huiswaarts om nog wat zaken te regelen) en de vandaag getransfereerde Milos Maric die rondjes liep op een bijveldje in het gezelschap van D’Ulivo, Emonds, Gershon en Plut.

Wel veel volk, maar we mogen aannemen dat het merendeel daarvan aanhangers van Westerlo waren en die supporters zagen dat de wedstrijd met een dikke 20 minuten vertraging begon omdat de spelersbus vermoedelijk last had van fileleed.
Westerlo was voetballend in de eerste helft de meest bedrijvige ploeg, maar het was WB dat op een diefje na 23 minuten op voorsprong kwam toen Ladrière met een botsende bal vanop 30 meter de Westelse portier verraste. Te onthouden nog een tweetal prima tussenkomsten van Kenny Steppe die goed meespeelde.

Aan de rust nam Van Den Eynde de plaats in van Santos en omstreeks de 67ste minuut verdubbelde WB zijn marge tot 0-2. Assist Ladrière en doelpunt van Lebbihi.
Kort daarna verlieten Ladrière, Blondelle en Luyckx het veld en in hun plaatsen kwamen Doumbia, Chimezie en Sterckx. In de buurt van de 75ste minuut zette Westerlo, en dat was op basis van zijn goeie eerste helft niet eens onterecht, binnen de minuut met 2 goals de scheve situatie recht.
In de slotfase pakte WB alsnog de volle inzet toen Sterckx met een assist opnieuw Lebbihi bediende en de in Bornem woonachtige Fransman scoorde zijn tweede treffer (zou de goeie Klein-Brabantse grond daar voor iets tussen zitten?). De tegenstand wordt telkens een reeks sterker na Zele, Rupel Boom en Westerlo, maar misschien komt de echte test volgende week zaterdag 13 juli wanneer in Lauwe tegen Kortrijk wordt gespeeld en dat nam vorig weekend al de maat van Lokeren. Eerst duimen voor een goed oefenkamp in het Nederlandse Delden volgende week.