StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beste transfer in het bestaan van WB ?
Woensdag werd bekend dat de 31-jarige Milos Maric de omgekeerde weg maakt dan Copa een jaar of 6 geleden. Garanties bestaan niet in het voetbal, maar mag ik dit de beste voetballer vinden die sinds het oprichten van Waasland-Beveren naar de Freethiel werd gehaald. Overigens, hij zou destijds bij SK Beveren niet uit de toon zijn gevallen.

Milos Maric heeft de kwaliteiten om de door veel ploegen nagejaagde nummer 10 te zijn. Precies daarvoor wou Lokeren-coach Peter maes hem per se naar Daknam halen, want wat hij bij Lierse bij momenten demonstreerde, liet het beste verhopen voor het team van Maes. Maar typisch voor Maes en Jérémy Perbet zal het tegen zijn zin beamen, indien Peter Maes het in een speler ziet zitten, biedt dat absoluut niet de minste zekerheid over een basisplaats wat de Lokerse trainer best siert. Dat voetbalkenner Maes de Serviër kost wat kost naar Daknam wilde halen, is een bijna geruststelling dat Maric er wat van kan. Wat Peter blijkbaar minder goed kon inschatten was dat ouwe Leco veel taaier is dan verwacht en anderzijds dat een aantal talentvolle eigen jongeren misschien wel iets vroeger dan verhoopt konden doorbreken. Die samenloop maakte dat Milos veel meer concurrentie had dan bij zijn transfer verwacht werd en daarenboven is het nooit makkelijk een basisplaats te veroveren in een team dat op hoog niveau draaide zoals Lokeren de voorbije 2 seizoenen deed.

Dat te weinig aan voetballen toekomen zat Maric dwars gezien zijn leeftijd, want in de karige invalsbeurten lukte hij probleemloos 6 goals voor Lokeren afgelopen seizoen , zeg maar de bevestiging voor hem en voor ons dat hij het nog altijd kan.

Hij komt misschien niet altijd zo over op het veld, maar Maric is een gedreven voetballer met een beslissende pass in de voeten en een dodelijke vrijschop. Op voorwaarde dat dergelijke voetballers over al hun fysieke mogelijkheden beschikken, kan iemand als Milos Maric zonder twijfel nog enkele jaren het mooie weer maken op de Freethiel. De Wase derby heeft er alweer wat extra sportief pigment bij !

PVW.