StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Welke garantie biedt een perfecte voorbereiding op een goed seizoen ?
Bestaat een perfecte voorbereiding eigenlijk wel ? Heel wat clubs beginnen volgende week aan hun vierde week van hun voorbereiding op het nieuwe seizoen en dat terwijl bij veel ploegen nog ontzettend weinig is gebeurd op transfervlak. Soms hoeft er ook weinig te gebeuren om een goed team op de been te krijgen, maar dan moet aan de voorwaarde worden voldaan dat het elftal van het seizoen voordien nagenoeg in tact is gebleven en er slechts een paar doelgerichte versterkingen nodig zijn, maar dat is bij een zeer kleine minderheid het geval.

Omdat de transfermarkt uiterst moeizaam in beweging raakt en iedereen naar iedereen zit te kijken, lijkt het alsof de ploegen in afwachting zich maar wat amuseren door er in groep op uit te trekken om elders wat spelletjes te gaan spelen die naar verluidt sfeer- en groepsgeestbevorderend zijn. Nu wil ik dat allemaal wel graag geloven, maar hoeveel zin hebben dat soort activiteiten wanneer een spelersgroep nog zowel qua inkomende als uitgaande transfers, drastisch door mekaar kan worden geschud. Of bij voorbeeld zoals in het geval van Waasland-Beveren waar het merendeel van de transfers reeds zijn gebeurd, maar nog een aantal hoekstenen/bepalende spelers worden verwacht of er al zijn maar hun verhuis nog aan het regelen zijn. Demjan, Maric en nog een tweetal aanvallende versterkingen kunnen ten vroegste maandag aansluiten op het Nederlandse oefenkamp in Delden en aangezien dit stuk voor stuk de veel gesproken “dragende” spelers zouden moeten zijn, kan er volgens mijn bescheiden mening pas vanaf dan op automatismen worden gewerkt. Maar nogmaals, WB is zeker geen alleenstaand geval, want als ik zie hoe de landskampioen Anderlecht er voor staat, doen wij het ver van slecht, uiteraard met totaal andere objectieven.
Feit is dat, indien Waasland-Beveren de beoogde en in de media vaak geciteerde voetballers kan inlijven, Glen De Boeck met een degelijke spelerskern aan het seizoen kan beginnen en enig optimisme gerechtvaardigd is. En aangezien er weinig leven zit in de transfermarkt, zullen de meeste ploegen ook af te rekenen krijgen met een voorbereiding die niet optimaal is en zolang het onrecht gelijk verdeeld is, wordt er min of meer ook met gelijke wapens gestreden.
En dat het zo stil blijft op het transferfront heeft uiteraard alles te maken met zaken doen op een weinig collegiale manier, zijnde druk zetten door het allerlaatste moment af te wachten in de hoop dat de club met wie zaken gedaan moet worden, de prijs drastisch laat zakken.
De economische crisis heeft onmiskenbaar, en dat is geen nieuw gegeven, toegeslagen in voetballand.

PVW.