StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* René Sterckx blijft 3 jaar langer.
Het stond donderdag 4 juli al op de website van WB, maar bij wijze van nieuwsspreiding kom ik pas vandaag even terug op het driejarig contract dat René afgelopen week tekende.
Echt nieuws is het verlengd verblijf van Sterckx bij de Waaslanders niet, want eigenlijk hing dat al een hele tijd in de lucht. Wachten op het geschikte moment heet zoiets zeker ? Dat René tekort komt om te rekenen op speelkansen bij de Brusselaars was al eerder een uitgemaakte zaak, maar in principe moet Sterckx voor WB kunnen uitgroeien tot een waardevolle speler als hij gespaard kan blijven van blessures. En daar knelde de voorbije maanden precies het schoentje. Alles wat kon tegen zitten, zat werkelijk tegen waardoor René aan amper 4 selecties voor WB geraakte het afgelopen half jaar. Volgens mij onvoldoende om de kwaliteiten van Sterckx goed te kunnen inschatten op basis van wat hij op de Freethiel heeft gepresteerd en vandaar ook mijn verbazing dat op onze officiële website te lezen valt dat Sterckx onze coach heeft kunnen overtuigen werk te maken van diens transfer.

Dat de 22-jarige Sterckx kan voetballen na zijn opleiding in het Constant Vandenstockstadion, staat als een paal boven water, maar wat mij vooral verheugt aan zijn langer verblijf op de Freethiel is het feit dat Franky Dury in een in opbouw zijnd Zulte-Waregem een tweetal jaar geleden geregeld een selectie in petto had voor René. Helaas werd het hoofdstuk Waregem volgens mij afgesloten omwille van blessuretwijfels en uiteraard zal het ook wel een beetje een centenkwestie geweest zijn.
Samengevat : voor mij moet Sterckx nog alles bewijzen op de Freethiel, maar ik ben er van overtuigd dat hij de gaven heeft om in zijn examen te slagen en als jeugdige landgenoot met nog een hele toekomst voor de boeg, is dat een hoopgevend vooruitzicht.

PVW.