* Oefenwedstrijd 7 : Kortrijk-WB 2-0 (terrein Lauwe).
Zaterdagavond heeft Waasland-Beveren de eerste confrontatie met een reeksgenoot met een nederlaag afgesloten. Kortrijk speelde met een elftal dat in grote lijnen uit dezelfde spelers was samengesteld dan vorig seizoen en dat is in deze fase van de voorbereiding zeker geen nadeel. De wedstrijd had niet zoveel om het lijf en werd vooral gekenmerkt door veel middenveldspel. De enige en grootste kans uit de eerste helft was voor WB, maar Lebbihi faalde vanop een drietal meter zodat de ruststand op 0-0 bleef steken.

In de tweede helft voetbalde WB geen kansen meer bijeen, terwijl Kortrijk met een strafschop omgezet door Benito Raman en een doelpunt na dekkingsfout van Oussala, de score kon uitdiepen tot 2-0. Het verschil tussen Kortrijk en WB zat vooral in het offensief compartiment, maar daar wordt hard aan gewerkt o.a. met de komst van Demjan die deze ochtend met het vliegtuig arriveerde en morgen mee met de groep vertrekt naar het oefenkamp in Delden. Onthouden we nog het debuut voor WB van Milos Maric.
De volgende wedstrijd is voor zaterdag 13 juli wanneer op een bijveld van de Freethiel STVV partij wordt gegeven.