StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Worden laatkomers anders bekeken ?
De bevalling van enkele vooral offensief georiënteerde spelers lijkt wel een ezelsdracht te worden. Maar geen kwaad woord over de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn, want vaak doen zij hun stinkende best rekening houdende met de inhoud van hun portemonnee, maar hebben ze niet altijd alle touwtjes in eigen handen en hebben ze vaak af te rekenen met maffiapraktijken.

Het op zich laten wachten van spelers die hoog op het verlanglijstje staan, zorgt binnen de entourage van een club eerst voor lichte twijfel, vervolgens bezorgdheid, overgaand in boosheid om soms te eidigen in paniek en dat laatste is nooit een goeie raadgever om de vereiste kwaliteitsnormen te hanteren bij het afhandelen van transfers.
Maar los van dit alles zat ik mij gewoon het volgende af te vragen : hoe zouden laatkomers in een spelersgroep worden onthaald ? Het merendeel van de spelers heeft een zware voorbereiding achter de rug en een aantal jongens weet niet eens of die zware arbeid zal uitmonden in een basisplaats. En dan komen daar een weekje voor de competitie begint nog een paar gasten opdagen die minder fysieke arbeid hebben gepresteerd, maar vooral lang onderhandeld hebben over een vet contract en daarenboven worden beloond met een basisplaats zonder dat zij de nodige vriendschappelijke matchen in de benen hebben. Ik kan mij toch voorstellen dat in een compleet nieuw samengestelde groep waar er aanvankelijk sprake is van collega´s/concurrenten en nog niet meteen van vrienden, zoiets tot frustraties en ergernissen kan leiden. Dit is het buikgevoel van iemand die nooit deel heeft uitgemaakt van een spelersgroep, maar zou dat een beetje stroken met de realiteit ? Ga dat eens navragen bij onze gewezen peter Kristof Snelders die toch ook een tijdje in dat wondere wereldje heeft doorgebracht.

PVW.