De eerste oefenwedstrijd van Waasland-Beveren op de eigen Freethiel, werd afgewerkt op terrein G en was een typische vriendenwedstrijd. Na 90 minuten waren de behoorlijk talrijk opgekomen supporters maar weinig wijzer geworden over de slaagkansen van hun favoriete ploeg. Ondanks de 6 doelpunten die netjes werden verdeeld, kon de wedstrijd over het algemeen te weinig bekoren.
Op het kwartier zorgden de nieuwkomers Maric en Demjan voor de openingsgoal. Milos met een verre uitgemeten vrijschop van even voorbij de middenlijn en de Slovaak die vanuit een scherpe hoek de Truiense keeper te grazen nam. Op het half uur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, eveneens na een vrijschop die door de Wase defensie slecht werd ontzet en in de herneming voorbij Coosemans werd gewerkt.
WB kwam in de 32ste minuut opnieuw op voorsprong en dit na een knappe aanval. Henkens met een diepe bal op Luyckx en het van Anderlecht overgenomen jeugdtalent schudde een prima voorzet uit de voeten die mooi door Demjan werd binnengekopt. STVV mistte net voor de rust nog een strafschop na slechte communicatie vanwege Coosemans.

In de tweede helft bracht De Boeck 9 nieuwe spelers tussen de lijnen en bleven enkel Bojovic en Sibum in de ploeg, ditmaal als centraal duo. Nu waren het de bezoekers die het beste van het spel hadden en dat resulteerde in de 70ste minuut tot de 2-2 (owngoal van Doumbia na mistasten van Bojovic). Tien minuten later zette Arne Van Den Eynde de thuisploeg opnieuw op voorsprong met een heerlijke plaatsbal.<> In de slotminuten kreeg een dapper St-Truiden loon naar werken, weliswaar door een licht toegekende strafschop waarbij opnieuw Bojovic niet helemaal vrijuit ging. Even daarvoor had WB de kans op 4-2 laten liggen nadat tester Marx Karel goed de doelman ontspeelde, achteruit kon leggen tot bij Emond, maar Renaud kon de bal onvoldoende raken.
De wedstrijd eindigde dus op een billijke 3-3 nadat elke ploeg 1 helft voor zijn rekening had genomen.