StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Aanvangsuur WB-AL Shabab met 30 minuten vervroegd.
Het secretariaat van Waasland-Beveren laat weten dat de wedstrijd van vanavond tegen Al Shabab om 19.00 uur zal beginnen en niet om 19.30 uur zoals tot gisteren werd verondersteld.

* Geduld Glen De Boeck wordt op de proef gesteld.
Minder nog dan 2 weken alvorens Gent op 27 juli naar de Freethiel komt voor de competitieopener, maar trainer Glen De Boeck neemt ondertussen ook ´s nachts zijn GSM naar bed in de hoop op een verlossend telefoontje van de clubleiding ivm bijkomende versterking. Aanvankelijk kwamen de nieuwkomers aan een tempo alsof ze om de hoek in Beveren bij Albert Heijn aan nooit geziene voorwaarden voor het grijpen lagen, maar op de bepalende/dragende spelers wordt ondertussen nog steeds gewacht. Nu zal het zo wel zijn dat de verhoopte spelers met een meerwaarde die er hopelijk de komende dagen snel aankomen wellicht tot voor kort bij hun werkgever van herkomst hebben meegetraind, voor de automatismen en het formeren van een type-elftal is het zeker geen voordeel.
Spelers van het gehalte waar onze club nog naar op zoek is, pikken meestal ook het niveau van hun nieuwe werkgever vlug op, maar ontegensprekelijk is er al veel kostbare tijd verloren gegaan. Wat mij bovendien tegenvalt is dat een pas aangekochte speler zoals Maman na een paar weken medisch ongeschikt wordt bevonden, terwijl die man toch met de nodige verwachtingen werd ingehaald. Neem daarbij de aanslepende blessures van Rowell en Plut, de familiale zorgen van Chimezie en de wat ontgoochelende prestatie in de oefenwedstrijden van Bojovic en Santos en het zal duidelijk zijn dat Glen De Boeck dezer dagen niet enkel van de warmte slapeloze nachten heeft. Ik ben de eerste om te roepen dat paniek een slechte raadgever is en dat standpunt verlaat ik zeker niet. Het zware startprogramma echter van Waasland-Beveren had misschien als enige voordeel dat de ploeg die moeilijke wedstrijden zou aangrijpen om op mekaar ingespeeld te geraken en dus eventueel puntenverlies enigszins zinvol kon worden uitgelegd, maar helaas !!!

PVW.