Als er maar 2 wissels meer worden doorgevoerd door de trainer is het pure ernst en komt de rechte lijn richting competitiestart steeds nadrukkelijker in zicht. Dinsdagavond speelde Waasland-Beveren zijn enige thuiswedstrijd in de oefencampagne 2013-2014 en met het Al Shabab van Michel PreudHomme en Emilio ferrera dat afgelopen weekend op het veld van Deinze nog met 1-2 van Gent won, werd dat een uiterst leerzame test.

Alle supporters moesten voor deze oefenpot een plaatsje zoeken op de nieuwe tribune en alhoewel dat moeilijk inschatten is, zullen het er niet zoveel minder dan 1000 zijn geweest. Onder het goedkeurend oog van Gent-spion Gunther Schepens werden de eerste 25 minuten vooral gekenmerkt door veel middenveldspel en daarbij kwamen de bezoekers net iets beter voor de dag, zonder echter voor doelgevaar te zorgen.
Het was Robin Henkens die in de 27ste minuut het vuur aan de lont stak, maar zijn prima voorzet werd naast en over gewerkt door Demjan. Demjan onderschepte in de 39ste minuut een bal, ging alleen op de doelman af, maar besloot op de bezoekende sluitpost. Wederom Demjan kon in de slotseconden van de eerste helft een knappe inspanning van Lebbihi niet met de nodige precisie afwerken zodat de rust bij een 0-0 tussenstand werd afgesloten.

In de tweede helft tapte WB uit hetzelfde aangename vaatje als hetgeen een kwartier voor de pauze werd aangesloten zodat de toeschouwers geboeid bleven genieten van een leuk schouwspel. In de laatste 20 minuten kreeg de thuisploeg nog een handvol kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar laten we het voor een keertje een positief probleem vinden dat deze stuk voor stuk werden gemist. Voetbal is kansen creëren en de ene keer vliegen ze er nagenoeg allemaal in, een andere keer lijkt de doelmond hermetisch vergrendeld. Sterckx, Lebbihi, Henkens, Maric, Cale, het was bij momenten toch een beetje smullen van goed voetballen en ja, dat was voor velen onder ons een aangename verrassing.
In de 77ste minuut kwam Luyckx Sibum vervangen en in de 85ste minuut mocht een moegestreden Demjan onder luid applaus en onder de douche waardoor Emond nog 5 minuten aan de bak moest.

Zeer genietbare wedstrijd van WB, maar net zoals we geen negatieve conclusies mochten trekken uit enkele teleurstellende oefenmatchen voordien, zullen we dat ook nu niet doen na een toch wel hoopgevende partij tegen een voetballend sterk Al Shabab. Woensdagavond om 18.30 uur is er in Antwerpen de officiële ploegvoorstelling middels een rondvaart en wie weet de voorstelling van een nieuwe speler. Vrijdagavond trekt Glen De Boeck met zijn mannen naar Nederland voor een vriendschappelijk duel tegen Roda JC, zaterdag is er de fandag en maandag 22 juli krijgt het Berchem van Bart Selleslags een laatste kans om de tekortkomingen van WB bloot te leggen.