StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De Boeck en co gewapend voor editie 2013-2014 van de Jupiler Pro league.
Deze avond om 19.30 uur speelt WB zijn elfde en laatste oefenpartij, want vanaf zaterdag is het gedaan met experimenteren en wisselen aan de lopende band. Of Glen De Boeck al een type-elftal in zijn hoofd heeft is zeer de vraag nu zaterdag jl. op de fandag de laatste 3 versterkingen aan het publiek werden voorgesteld, maar als hij er eentje zou hebben betwijfel ik sterk of Glen in zijn kaarten zal laten kijken op Berchem waar wellicht een aantal Gentse spionnen in de tribune zullen zitten. En wat te zeggen van de nieuwkomers Trickovski , Veselinovic en Godemèche ? Flankspeler Ivan Trickovski die voor een seizoen van Club Brugge wordt gehuurd moet zeker een versterking zijn voor Waasland-Beveren. Een man ook die gebrand zal liggen op een sterk seizoen om, net zoals in het geval van Lepoint, de club door wie hij wordt uitgeleend te bewijzen dat Brugge hem maar beter goed in de gaten kan houden met het oog op volgend seizoen. En nu maar hopen dat hij niet zo te keer gaat dat Blauw-Zwart hem al aan de winterstop terug naar Jan Breydel roept.

Eveneens een serieuze aanwinst, en dat voor liefst 3 seizoenen, is het binnen halen van de Fransman Nicolas Godemèche. De 29-jarige centrale middenvelder moet Sibum, Rowell en Blondelle het vuur aan de schenen leggen en daar heeft hij ongetwijfeld de capaciteiten voor. Nicolas kreeg zijn opleiding bij Marseille en speelde o.a. voor Montpellier en Reims (vaak in de Franse tweede klasse, maar dat stelt echt wel wat voor), voetbalde ook een viertal seizoenen in de Portugese eerste klasse en maakte het voorbije seizoen deel uit van het Roemeense Cluj dat in de Champions League verbaasde en waar thans Rednic als trainer aan de slag is. Nicolas was geen vaste waarde in Cluj, maar speelde toch een 13tal competitiewedstrijden en een handvol CL-matchen. Godemèche is 1.90 meter groot en kan met zijn gestalte ook voor offensieve dreiging helpen zorgen bij hoek- en vrijschoppen. Nicolas Godemèche heeft alles om mee te dingen naar de speler van het seizoen bij WB, maar toch eerst maar eens laten zien dat referenties en mooie adelbrieven leuk zijn, maar geen garantie voor succes in het Waasland betekenen.

Laatste nieuwkomer is Dalibor Veselinovic. Een paar jaar geleden nog hoge ogen gooiend in de tweede klasse bij Brussels en zo bij de buren van Anderlecht beland. Veselinovic was al enkele keren eerder in beeld bij WB, maar nu is het gelukt om de Servische dubbele meter onder contract te leggen. Dalibor is voor mij een speler die altijd tegenstellingen zal blijven oproepen bij de supporters. Voor de ene een onkundige lange slungel, voor de andere een man die een geesel voor een verdediging kan zijn. Ik denk dat we soms wel eens zullen vloeken op Dalibor, maar ik ben er eveneens van overtuigd dat hij regelmatig de handen van de supporters op mekaar zal krijgen. Veselinovic wordt voor een jaar gehuurd van Anderlecht en ziet wellicht WB als een interessante uitdaging om de komende maanden zijn kandidatuur te stellen bij heel wat clubs uit de subtop of middenmoot, want voor de echte top komt hij waarschijnlijk iets te kort (behalve gestalte natuurlijk).

Kortom, Waasland-Beveren heeft een week voor de competitiestart nog 3 uitstekende transfers gerealiseerd en toegevoegd aan wat er al rond liep en tegen Al Shabab liet zien dat het kan voetballen, mogen de supporters terecht hopen op een degelijk seizoen qua voetbal en qua klassement.

* Oefenwedstrijd 10 : Roda-WB 2-1.
Vrijdagavond speelde Waasland-Beveren vriendschappelijk in Nederland tegen Roda JC. De manne van Glen De Boeck stonden aan de rust met 0-1 op voorsprong na een assist van Maric voor Sterckx, maar in de slotfase van de wedstrijd werd een verdiend gelijkspel nog uit handen gegeven. Kort na de pauze was Roda immers lanszij gekomen. In de eerste helft kon Lebbihi tweemaal gevaarlijk dreigen, maar scoren lukte hem niet.

* Vanavond Berchem-WB.
In mijn inleiding maakte ik er al melding van, maar graag nog eens herhalen dat Waasland-Beveren om 19.30 uur naar het Rooi in Berchem trekt en dat is een bijzonder leuk weerzien met Bart Selleslags. De Klein-Brabander heeft een zeer verdienstelijk seizoen met Berchem achter de rug in derde klasse nadat hij het jaar daarvoor de kampioenstitel in de wacht had gesleept. Reken maar dat voor Bart deze wedstrijd tegen Waasland-Beveren een speciale is om meerdere redenen. Bart bewaart mooie herinneringen aan zijn periode op de Freethiel en heeft er heel wat vrienden gemaakt en behouden en vooral dat laatste (behouden) zegt ook iets over de mens/persoon Bart Selleslags. Die goeie band met de Freethiel en in het bijzonder supportersclub Den Belly’s uit Bornem waar Selleslags ook woont, wil hij nog eens extra benadrukken door een afvaardiging van onze supportersclub deze avond uit te nodigen voor een ongetwijfeld blij weerzien. Bedankt Bart en Selma, heel tof en dat de beste mag winnen straks !

PVW.