Deze avond heeft Waasland-Beveren zijn (als ik de tel niet ben kwijtgeraakt) twaalfde en laatste oefenwedstrijd op het nippertje en eigenlijk ook wel een beetje tegen de gang van het spel in, met 1-2 gewonnen op het veld van Berchem Sport.
Bij Berchem stonden enkele bekende Freethielgezichten in de ploeg waaronder doelman Sam Vermeylen, Matti Van Minnebruggen en Leeroy De Keersmaecker.

Dat Glenn de Boeck niet in zijn kaarten zou laten kijken in verband met de derby van zaterdag tegen Gent, was min of meer te verwachten, maar voor de late nieuwkomers Nicolas, Ivan en Dalibor had onze coach wel een plaatsje voorbehouden. In de eerste helft was WB de gevaarlijkste ploeg met op de 15de en 25ste minuut goeie kopkansen voor Veselinovic maar de Serviër mist duidelijk nog scherpte. Tussendoor had Ivan Trickovski met een heel propere vrijschop voor de 0-1 gezorgd in de 20ste minuut.
Op het half uur stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster maar de doorgebroken speler die alleen voor doelman Steppe verscheen schoot naast zodat de ruststand werd bereikt met een 0-1.

Aan de rust verving Coosemans Kenny Steppe en Berchem-doelman Vermeylen werd opgevolgd door Jelle Merckx en als ik me niet vergis is ook dat een voormalig Bevers jeugdprodukt.
Gedurende de hele tweede helft was een jong en dartel Berchem veruit de beter voetballende ploeg en het werd dan ook vroeg na de herneming beloond met de gelijkmaker via Stef Van den Heuvel.
De thuisploeg putte moed uit de verdiende gelijkmaker en drukte WB bij momenten op eigen helft, zonder daarbij aan grote doelkansen te komen.
In de 70ste minuut werden in beide kampen een vijftal wissels doorgevoerd. Voor WB gingen Godemèche, Trickovski, Veselinovic, Luyckx en Emond naar de kant en kwamen Santos, Doumbia, Demjan, Ladrière en Van den Eynde in het elftal.
In de 73ste minuut werd tester Mutombo met een tweede geel karton vervroegd onder de douche gestuurd en die zal daar zeker niet rouwig om geweest zijn gezien de hoge temperaturen. In de 89ste minuut sleepte de mannen van Glenn de Boeck, ietwat tegen de krachtsverhoudingen op het veld in, nog de overwinning in de wacht via een schot van Christian Santos.
Een helaas waardeloze oefenwedstrijd met het oog op de derby tegen Gent van aanstaande zaterdag aangezien jongens zoals Cale, D'Ulivo, Gershon, Sterckx, Lebbihi, Henkens, Sibum, Maric en Demjan (pas ingevallen in de 70ste minuut), ontbraken.
Zeer verdienstelijk prestatie vanwege een piepjong Berchem dat het vooral na rust een wat zwalpend WB bijzonder lastig maakte.