StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB VOORBESCHOUWING WB-GENT.

Papiertje bij de hand houden supporters
Het is de voorbije weken voldoende aangeklaagd door de beleidsmensen van Waasland-Beveren : de affiches de eerste maand van ploegen die de Freethiel aandoen zijn prachtig, maar vallen allemaal in de verlofperiode en dus financieel onaantrekkelijk.
Daarover een keertje zeuren mag/moet, een vermanende vinger opsteken naar de kalendermakers ook, maar dan houdt het op en is het tijd om de mouwen op te stropen.

WB-Gent is dus zo’n bijzonder leuke affiche met al meteen een derbysfeertje om van te smullen. Bij Gent ligt de lat bijzonder hoog dit seizoen, want en ik citeer letterlijk voorzitter De Witte “bij een parel van een stadion horen sportieve prestaties van vergelijkbare schoonheid”. Overigens, over dat stadion gesproken, de opening ervan heeft volgens mij meer media-aandacht gekregen dan de troonswissel en daarom is Koning Albert onlangs eens snel langs geweest in Gent om zijn gedacht te zeggen. Hopelijk heeft manager Louwagie tijdig die veelbesproken pan patatten nog in de koelkast kunnen stoppen alvorens het koninklijk bezoek er aan kwam.

Uit een van de vele interviews met Gent-preses De Witte op Radio1 heb ik verder onthouden dat hij hoopt dat zijn spelers bij het ervaren van zoveel weelderige luxe in de kleedkamers zichzelf zullen overtreffen. Nu vind ik Ivan De Witte een heel verstandig iemand, maar daarop rekenen is gevaarlijk volgens mij en vooral tijdelijk. Spelers die een seizoen lang op de toppen van hun tenen kunnen lopen, moeten nog gemaakt worden.

Feit is dat De Witte geen gebrek aan ambitie kan verweten worden en dat hij de aanvoerder is van een schitterende bestuursploeg die er op ruim 10 jaar in geslaagd is een diepe schuldenberg af te bouwen en vervolgens een fantastisch stadion uit de grond te toveren en dat is een prestatie waar zijn spelers een voorbeeld aan mogen nemen.
Of Gent dit seizoen al een rol van betekenis kan spelen op sportief vlak is voor mij nog een vraagteken. Het heeft alleszins een zeer degelijke ploeg met een goeie trainer Fernandez, maar aan sommige spelers waaronder Mboyo wordt nog getrokken en als dergelijke bepalende jongens in laatste instantie nog vertrekken, moet de coach opnieuw gaan sleutelen aan zijn elftal en da’s nooit prettig (remember zaak-Lepoint vorig seizoen).

Het beginprogramma van Waasland-Beveren is loodzwaar, maar het ligt volgens mij niet in het karakter van Glen De Boeck om zich bij voorbaat kansloos te achten in om het even welke wedstrijd, dus ook niet tegen de Buffalo’s. Grote vraag is in welke mate hij er in geslaagd is van een dikke 15tal nieuwkomers al een elftal te hebben gesmeed. Afgelopen weekend werden met Trickovski, Veselinovic en Godemèche nog een drietal (hopelijk dragende spelers) aan de kern toegevoegd, maar of onze coach al meteen een beroep doet zaterdag op die gasten maakt deel uit van de pokerstrategie van Glen en zal voor de buitenwereld wellicht pas op het nippertje uitlekken. De prestatie tegen Al Shabab vorige week dinsdag was immers zeer bemoedigend en het merendeel van die spelers zal niet zomaar uit de ploeg worden gezet door De Boeck. Supporters doen er alvast goed aan een papiertje mee te brengen, want met zoveel nieuwe gezichten is het aanvankelijk altijd wennen.

Zou WB al onmiddellijk kunnen stunten ? Volgens mij is de kans even groot dan dat er wordt verloren. Vorig seizoen was Gent ook torenhoog favoriet toen het naar Beveren kwam, maar met minder dan 5 minuten te spelen gaf het scorebord nog een brilscore te zien.
In de 86ste en 88ste minuut echter zorgden Van der Bruggen en Bruls nog voor een onrechtvaardig verdict. Wat mij betreft mag het zaterdag net omgekeerd zijn !
Interessant : in die wedstrijd stond Remacle 75 minuten op het veld bij Gent.
En benieuwd hoe het elftal van Dirk Geeraerd er toen uitzag : Clepkens, Farssi, D’Ulivo, Lardenoit, Belhocine, Sibum, Mendy (aan de rust vervangen door Blondelle), Dugary (in de 81ste minuut vervangen door Snellie), Ladrière, Cavens (na 76 minuten vervangen door Gustje Da Silva) en Vito Plut. Hoeveel zouden er daar overmorgen nog van spelen ?

Patrick Van Wesemael.