StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg Terechte puntendeling na zeer genietbare match.

“Als deze ploeg in de problemen komt hebben we het niet goed gedaan”, zo omschreef Glen De Boeck eerder deze week op Sporza Radio zijn buikgevoel over de sportieve verwachtingen van zijn elftal voor het komend seizoen. Klonk alleszins veelbelovend en dat was de prestatie van Waasland-Beveren zaterdagavond ook.

Voor aanvang van dit Oost-Vlaamse derby zou men op de Freethiel graag getekend hebben voor een puntendeling, maar na afloop van de wedstrijd viel toch wat ontgoocheling af te lezen aan het kommentaar van De Boeck over het iets te gemakkelijk weggeven van de 1–0 voorsprong van zijn ploeg. Maar al snel nam de voldoening over de bijzonder knappe verrichting van zijn jongens tegen een met stijle ambities gestart Gent, de overhand. En terecht, want wat onze coach op zeer korte tijd met een zo goed als nieuwe spelerskern in mekaar heeft gebokst, mag gezien worden en laat het beste verhopen voor de komende maanden.
Ten opzichte van vorig seizoen heeft WB niet enkel een ruimere kern, het heeft ook onmiskenbaar een kwaliteitsinjectie gekregen met uitstekende voetballers als daar zijn Maric, Gershon, Henkens, Lebbihi en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gent zat meteen het beste in de wedstrijd, maar na een kwartier nam WB het commando over met een handvol prima kansen voor o.m. Gershon, Henkens en Maric, maar de bezoekende portier Boeckx gaf geen krimp zodat de Buffalo’s met een gevleide 0-0 naar de kleedkamer mochten.

Wat WB in een uitstekende eerste bedrijf niet lukte (scoren), gebeurde al meteen na 6 minuten in de tweede helft en niet toevallig waren 2 van de uitblinkers voor rust de auteurs van de voorsprong. Maric met de vrijschop en Garshon met wat meeval tekende voor de beloning die er al halverwege moest geweest zijn. Ging WB sindsdien bewust wat achteruit leunen of was het Gent dat nadrukkelijker de 1-1 zocht, feit was dat de mannen van De Boeck nog nauwelijks voorin verschenen en al iets te vlug hun krappe marge verdedigden. Zo werd in de 70ste minuut Diogo niets in de weg gelegd om onze defensie die overigens een vlekkeloze partij speelde, te verschalken. Had Coosemans bij dit tegendoelpunt beter moeten doen ? Waar iedereen had verwacht dat een moe gestreden Waasland-Beveren alsnog zou breken, was het wederom de thuisploeg die in de slotfase nog dichtbij de winst kwam, maar Maric kon zijn puike match niet besluiten met een verdiende treffer omdat Boeckx hem qua prestatie evenaarde.

Geweldige partij van WB die wie weet de komende dagen nog voor een kleine stormloop richting secretariaat kan zorgen, want dit was reclame voor het voetbal. Pluim voor onze defensie die het trio Mboyo, Pedersen en Al Ganassi zo goed als onzichtbaar maakten op het openingskwartier na, of hoe een goeie pan patatten tijdens een kookwedstrijd even goed smaakt als een goed gevulde friteuze met koninklijke kroketjes.

Patrick Van Wesemael