StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* In een notepdop.
Omdat Lokeren voor de stunt van de eerste speeldag zorgde door Anderlecht een thuisnederlaag toe te dienen, staat Waasland-Beveren na een prima match en billijke puntendeling met Gent, in de rangschikking een puntje voor op Anderlecht. Het zal misschien de laatste keer zijn dit seizoen en dus fotootje nemen voor het archief.

Er was de voorbije weken nogal wat onzekerheid over het lot van onze Israëische spits Maman die omwille van pubalgie (mogelijks) langdurig in de lappenmand zou moeten. Waasland-Beveren «zou» daarom overwogen hebben om medische redenen een einde aan zijn contract te maken, althans zo klonk het in de wandelgangen, maar dat blijkt niet te kloppen. Maman blijft voorlopig gewoon lid van WB en laat ons hopen dat zijn blessure in positieve zin zal evolueren.

Zondag was een reportageploeg van Stadion de gast op de Freethiel om wat sfeerbeelden te schieten van de halve stunt die onze jongens realiseerde tegen het ambitieuze Gent. De reportage werd zondagavond laat omstreeks 23.40 uur uitgezonden op VTM en het was trainer Glen De Boeck die fier kwam vertellen dat hij een lichte vorm van euforie bij de clubentourage had waargenomen over de toch wel uitstekende match van zijn team. Ook Glen zelf kon zijn tevredeheid/voldoening over het feit dat zoveel spelers op zo´n korte tijd tot deze prestatie in staat waren, niet verstoppen. Op de vraag of dit Waasland-Beveren meer ambitie moet koesteren dan het ontlopen van de play-off III-plaatsen, was De Boeck resoluut. «Dat mag nooit de ambitie zijn met deze ploeg», klonk Glen overtuigend. «ons streven moet zijn om nog 29 wedstrijden van het niveau van die van gisteren te spelen en dan raakt men als ploeg nooit in de problemen. We moeten proberen te zorgen dat ploegen opnieuw met schrik naar de Freethiel komen zoals wij destijds met Anderlecht tegen het oude SK Beveren», dixit nog een nagenietende De Boeck die ook opgetogen was over het feit dat de club prima heeft ingespeeld op een in crisis verkerende transfermarkt die wordt overspoeld met spelers.

PVW.