StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB MET VERTROUWEN EN ZONDER OVERMOED NAAR CHARLEROI.

Waasland-Beveren slaagde er zaterdag niet in om de volle inzet op de Freethiel te houden (zou dan misschien net iets te veel hebben gekregen), maar het verbaasde wel in positieve zin door vooral in de eerste helft bij momenten goed te combineren en een handvol kansen te creëren. Gent dat als favoriet aan de wedstrijd begon, had het betere van het spel in de tweede helft, maar liet middels enkele interviews duidelijk verstaan dat het al bij al blij was dat het de nederlaag kon afwenden.

Waasland-Beveren leverde een bijzonder hoopvolle wedstrijd af, maar één zwaluw maakt de lente niet en de prestatie van zaterdag vraagt om bevestiging. Dan is uit Charleroi misschien wel een zeer interessante test. Vorig seizoen speelde WB (play-off II meegerekend) viermaal tegen de Zebra´s en geen enkele van die 4 partijen was goed voor een driepunter. Ontlopen deden ze mekaar weinig, want 3 van de 4 confrontaties werd afgesloten met een puntendeling. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie liep WB wel tegen een pijnlijke 3-0 nederlaag op, maar die had verder geen vervelende consequenties meer.

De Boeck en zijn mannen zijn dus gewaarschuwd dat Charleroi, vooral thuis, een moeilijk te bekampen ploeg is. Net zoals bij die andere Waalse ploeg Standard, valt er altijd wel iets te beleven in het Stade du Pays de Charleroi (dikwijls ook in de bestuurskamer), maar zeer verwonderlijk is dat dit zelden of nooit doordringt tot in de kleedkamer en de kopjes van de spelers. Men haalt vaak ook voor ons hier in Vlaanderen totaal onbekende spelers over de grens in Frankrijk (naar het voorbeeld van Bergen, Kortrijk en Zulte-Waregem) en die doen het vaak zeer behoorlijk. Een goudhaantje dat er al veel langer rondloopt (en dat zeg ik met alle respect) misschien niet op zijn plaats zit bij Charleroi, is Kaya. Geweldige voetballer die afgelopen weekend nog met een schitterende actie heel Brugge op een hoopje speelde, maar zijn ploegmaat onbegrijpelijk zag missen. Een ploegmaat vorig seizoen van Kaya, is de naar Beveren gehaalde Bojovic, maar of de centrale verdediger tegen zijn vorige werkgever zal starten is zeer de vraag. Het duo Gershon-Belhocine stond pal tegen Gent en eigenlijk heeft De Boeck weinig redenen om deze tandem te scheiden, maar met Glen weet men nooit en misschien gokt hij zelfs op een supergemotiveerde Bojovic tegen zijn oude ploeg.

Charleroi met zijn nieuwe coach Mazzu verloor op de openingsspeeldag met 2-0 in Jan Breydel en dat lijkt logisch, maar was het niet. Brugge moest al snel met 10 man verder na rood voor Simons, maar in de tweede helft verloren de bezoekers ook Damien Francq met 2 gele kaarten zodat hij alvast tegen Waasland-Beveren niet van de partij zal zijn. Brugge had niet eens zoveel overschot en dat gegeven zal onze trainer zeker meenemen in zijn wedstrijdbespreking. Niet verliezen zou prima zijn voor WB, maar Charleroi-WB wordt zeker een match die alle kanten op kan. Qua statistieken van vorig seizoen is de thuisploeg ruim favoriet, maar op basis van wat WB presteerde tegen Gent is een beetje vertrouwen in de ploeg op zijn plaats.

Patrick Van Wesemael.